Konsultevent på grönt gräs och samtal med vår konsult Elias Jemal

I Onsdags hade vi ett minigolfevent för kandidater och konsulter. Det blev en trevlig kväll där gräset var grönare och stämningen lite mer swinging 30’s. Tack till alla som kom och förgyllde kvällen med intressanta diskussioner och många skratt! Vi träffade Elias Jemal som är på ett längre konsultuppdrag via Gazella och passade på att fråga om hans upplevelse om att jobba som konsult hos oss.

Har du en bra kväll?
Det är jättetrevligt! Jag uppskattar verkligen att Gazella tänker på sina konsulter och inte bara ordnar event för sina kunder utan även för oss anställda. Det ger möjlighet till att på ett roligt sätt träffa andra människor inom samma bransch, för att utbyta erfarenhet och höra vilka olika roller de har. Det gör att man får en bättre förståelse för vilka vägar det finns att gå framåt.

Hur fick du kontakt med Gazella?
Jag blev rekommenderad av en kompis och gick på en intervju hos Gazella under våren 2017, men valde sen att studera utomlands. Jag blev kontaktad av Gazella strax innan jag skulle flytta hem igen och då var det snabba puckar! Redan innan jag kom tillbaka till Sverige i februari hade jag redan fått mitt nya konsultuppdrag och började jobba för snart en månad sen. 

Hur känns det att vara konsultanställd? Stöter du på många andra konsulter i din bransch?
Både på min förra arbetsplats och min nuvarande stöter jag på många andra konsulter. Jag upplever att det finns mycket tjänster ute på konsultbasis och att det fungerar väldigt bra. Jag har blivit mottagen på samma sätt som övriga anställda och har inte haft svårt för att komma in i gänget.

Vad har du för tips till andra som funderar på att jobba som konsult?
Gör det! Det är en bra ingångsport för att få in en fot på företag som kanske annars brukar ha anställningsstopp eller vara svåra att få jobb på. Sköter man sitt jobb blir man kanske överrekryterad eller blir vald i första hand om de söker jobb vid senare tillfälle. Det är väldigt bra som nyexaminerad att jobba som konsult, för då får man chans till att testa på olika företag och tjänster om man inte riktigt vet vad man vill jobba med. Fördelen med att ta korta uppdrag är att man kan testa sig fram för att se vad de olika tjänsterna innebär.  Trivs man inte kan man ju alltid byta inriktning.

Skulle du rekommendera Gazella?
Ja absolut!

 

Mer från bloggen

CSRD: En genomgång för ekonomer

Den europeiska lagstiftningen om hållbarhetsrapportering har tagit ett stort steg framåt med Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Den nya hållbarhetsrapporteringen har lyfts till samma nivå...

så bemöter du de höga förväntningarna på dig som konsult

Evolutionen av Controllerrollen

Vi lever i en snabbföränderlig tid där digitalisering, AI och ökat hållbarhetsfokus påverkar företagen. Som nyckelroll och bollplank till ledningen spelar Controllern en viktig roll...

evolutionen av controllerrollen

Fördelar med att jobba som ekonomikonsult

Att arbeta som ekonomikonsult är idag en relativt vanlig anställningsform som ger en fantastisk möjlighet att snabbt bygga på sig en hel del erfarenhet. Det...

Fördelar med att vara ekonomikonsult

Kontakta oss gärna

  • Namn:
  • E-post:
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.