Systemekonom

Systemekonomen arbetar direkt mot ett företags ekonomisystem

Arbetsuppgifter för Systemekonom

Ekonomienheten är en central stödfunktion för samtliga förvaltningar. Huvudsakliga arbetsuppgifter är ekonomistyrning, ekonomiadministration och finansiering.

Här gäller det att granska, utveckla och verkställa förbättringar i dom beställnings – och fakturasystem som bolaget hanterar. Det kan handla om e-handel eller det elektroniska flödet i allmänhet samt vidare utveckling av systemen.

Andra viktiga arbetsuppgifter som systemekonom är att utbilda och stödja användare i beställnings- och fakturasystemet, medverka i utvecklingen av ekonomiska rutiner, processer och systemfrågor, samt hantera vissa centrala ekonomiuppgifter. Agera länk mellan ekonomi och IT, vara systemansvarig för ekonomisystem samt säkra och utveckla informationsflöden i ekonomiprocessen.

Som systemekonom kommer du att medverka och vara sammanhållande i arbetet med interna och externa processer samt driva projekt inom ekonomi och redovisning. Ekonomiskt uppföljningsarbete utgör också en arbetsuppgift.

En god systemekonom har också full insikt och kunskap om den bransch man arbetar i. Det är av värde att kunna ta en helhetsbild och ett stort perspektiv på den branschtypiska ekonomin och flödet för att också kunna arbeta analytiskt och systematiskt.

Personliga egenskaper hos en systemekonom

Analytisk förmåga, noggrann,  och ser utvecklingsmöjligheter. Kan jobba med god överblick och struktur samt med ett öga för detaljer. Du motiveras att arbeta med människor och är duktig på att skapa tillit och goda relationer.

En systemekonom har akademisk examen inom ekonomi och/eller systemvetenskap. Erfarenhet av system – och redovisnings frågor samt systemförvaltning. Kan också ha en bakgrund inom systemförvaltning mot redovisning, eller erfarenhet av IT-stöd inom redovisning som ekonom.

Erfarenhet av systemadminstration av ekonomiadminstrativa system och har medverkat i utvecklingsarbete.

Gazella hjälper er med rekryteringen

Gazella hjälper er med ert behov av systemekonom. Vi har lång operativ erfarenhet från ekonomifunktionen samt rekryteringsbranchen och kan därför se till att rätt person finns på rätt plats. Ta en första kontakt idag så ser vi till att rätt person är på rätt plats.

 

 

 

Rekrytering och interim inom ekonomi och finans

rekrytering

Rekrytering

Gazella är specialister på rekryteringar av roller till alla nivåer inom ekonomi och finans.

Läs mer
Rekrytering
Executive Search

Executive search

Gazella besitter kompetensen och metodiken för att erbjuda exekutiva rekryteringstjänster med full konfidentialitet.

Läs mer
Executive search
Interim

Interim

Gazella är specialister på bemanning av kvalitetssäkrade konsulter till tidsbegränsade uppdrag inom ekonomi och finans.

Läs mer
Interim
Interim Management

Interim management

Gazella erbjuder seniora underkonsulter till uppdrag och projekt där det krävs en interim manager, förändringsledare eller specialist.

Läs mer
Interim management

Kontakta oss gärna

  • Namn:
  • E-post:
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.