Ekonomiansvarig – Oxceed

Gazella rekryterar nu en Ekonomiansvarig till Oxceed, en roll för dig som vill arbeta affärsnära och framåtriktat i nära samarbete med ledningsgruppen samt VD för att driva detta snabbväxande scale-up inom fintech mot nya höjder. Som Ekonomiansvarig kommer du ha en nyckelroll i bolaget där du agerar som en viktig brygga mellan ekonomi och övrig verksamhet. 

Oxceed grundades 2015 och sedan produkten släpptes 2018 har Oxceed haft en årlig tillväxt på 80% fram till idag. Med över 15 000 företag som använder Oxceed och SEB som största minoritetsägare har Oxceed etablerat sig som en betydande aktör inom SaaS och fintech. Våra partners inkluderar bland annat SEB, Grant Thornton och ECIT.
 

Vad Oxceed erbjuder dig 

Oxceed kommer erbjuda dig en stor delaktighet i en växande verksamhet med stort engagemang där du kommer få arbeta tillsammans med drivna och kompetenta kollegor.
Detta är arbetsplatsen för dig som vill arbeta i ett dynamiskt, föränderligt bolag som lägger ett stort fokus på medarbetarna, ett work-life balance med förmåner som bland annat 30 dagars betald semester och förmåner privat via partner och minoritetsägare SEB.  

I de nya lokalerna finns anslutande lunchrestauranger och gratis gym med möjlighet till träning på arbetstid. Vi tror på frihet under ansvar och är trygga i att du kommer att utföra ditt arbete på ett bra sätt. Främst arbetar vi på kontoret med flexibilitet kring hemarbete.

Din utmaning

Ett urval av dina arbetsuppgifter som EkonomiansvarigOxceed kommer vara:  

  • Ansvara för ekonomisk planering, styrning och kontroll av verksamheten. 
  • Analysera bolagets framtida utveckling och lönsamhet. 
  • Kravställa mot extern redovisningsbyrå. Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering till styrelse och andra externa parter.  
  • Administrativt ansvar för ekonomiska ägarfrågor inklusive aktie- och optionsbok. 
  • Säkerställa bolagets likviditet, placeringar och betalningsprocesser. 
  • Hantera avtal, enklare bolagsrätt, arbetsleda bolagets advokatbyrå med stöd av vår legala partner. 
  • Utöver ekonomiansvaret kommer du även ta dig an olika HR-frågor kopplat till bland annat organisationsutveckling, successionsplanering mm. 
  • Hantering av ekonomimejl med bland annat fakturafrågor. 

Vem är du? 

För att trivas här tror vi att du med fördel kommer från verksamheter där du tidigare har arbetat brett med ekonomin eller har ett intresse av att bredda din kompetens över ekonomifunktionen och av HR och legala frågor. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är prestigelös, självständig, handlingskraftig och noggrann men som tycker om att jobba i en föränderlig miljö.

Du har en naturlig fallenhet för struktur och är inte rädd för att äga en fråga från högt till lågt med en entusiasm att vilja bidra med teamkänsla. Du trivs i en dynamisk föränderlig miljö och motiveras av att få arbeta med att ta fram och upprätthålla strukturer och processer.  

Om Oxceed 

Oxceed är ett SaaS och fintech-bolag som erbjuder en molnbaserad tjänst som ger företag ökad insikt i sin ekonomi. Oxceeds plattform gör det enkelt för företag att skapa finansiella rapporter och underlättar beslutsfattande. Genom att integrera Oxceed med sina affärssystem kan företag visualisera och analysera aktuella bokföringsdata i realtid.  

Ansökan 

Är detta något som du vill höra mer om? Skicka in din ansökan redan idag! I denna rekrytering samarbetar Oxceed med Gazella. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ebba Berggren på: ebba.berggren@gazella.se    

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Ebba Berggren Gazella