Skip to main content

Intryck från en Management Traniee

Publicerad 16 maj 2019 av Linn Albinsson

Markus Kriegers resa på Gazella startade på Gazellas ekonomiavdelning, där han jobbade vid sidan om sina studier. Efter avslutade studier dröjde det inte länge tills Markus blev involverad i Gazellas planer på att utveckla en ny avdelning med syfte att hålla kontakt med och ge god service till kandidater och konsulter i Gazellas nätverk. Den 1 januari 2018 gick Markus in den nya rollen som Management Trainee och 1,5 år senare bär det snart iväg till USA igen för fortsatta studier. Linn Albinsson tog tillfället att höra med Markus hur tiden har varit och vad han tar med sig från sin tid på Gazella.

Hur var det att forma ett team och en tjänst som inte funnits på företaget tidigare?
De första månaderna handlade om att fastställa vad tjänsten skulle innebära och vilket ansvar avdelningen skulle ha, men även att optimera arbetsuppgifterna till det mest relevanta. Jag fick vara med och skapa arbetsprocesser, hålla anställningsintervjuer samt få allt tekniskt och praktiskt på plats. Eftersom det var en ny avdelningen fick man hela tiden testa sig fram och effektivisera arbetet för varje ny insikt.

Vad blev resultatet? Hur jobbar kandidatservice idag?
Kandidatservice är en personlig tjänst för våra kandidater. Gazella arbetar för att vara en långsiktig karriärpartner för alla kandidater och konsulter och när en person funderar på att byta jobb kan Gazella hjälpa till med att förstå vad nästa steg kan vara och vilket jobb som passar kandidaten. Denna service är ganska unik på rekryteringsmarknaden idag. Kandidatservice finns också till för att kartlägga kandidater inom vår nisch och hålla vår kandidatdatabas uppdaterad. Gazella har kontakt med närmare 3000 kandidater varje månad och 2000 av de kontakterna sker genom kandidatservice. Det bidrar till Gazellas möjlighet att kunna erbjuda en snabb leverans med hög precision.

Vad har du lärt dig?
Massor! Det har varit givande att se företagets utveckling och process när företaget under ett år växt till dubbelt så många anställda. Jag har lärt mig att hantera människor och vad det innebär att ha ansvar över andra. Jag har också lärt mig hur man kan jobba för att vara både kompis och kollega, samtidigt som man är chef och hur man motiverar sin personal på ett bra sätt.

Har du tips på hur man ska tänka när man leder en grupp för första gången?
Det är viktigt att försöka skapa en öppen och fri dialog på avdelningen och ta sig tid för att lyssna in de behov och tankar som ens medarbetare har. Alla människor är olika och behöver olika saker, det är bra att försöka lära känna de man jobbar med för att förstå vad de behöver. Kommunikation är viktigt. På min avdelning är aldrig alla medarbetare på plats samtidigt, det gör kommunikationen svår och då behöver man vara extra noga med att jobba med lösningar för att skapa ett sammansvetsat team. Vi har kört teamaktiviteter en gång i kvartalet, genomför olika tävlingar och försöker skapa en levande chatt för att hålla ihop gemenskapen.

Hur känns det att sluta? Vad blir ditt nästa steg?
Blandade känslor, det ska bli kul att anta nya utmaningar samtidigt som kandidatservice är en pågående process under ständig utveckling, så det känns såklart tråkigt att lämna. Planen framåt är att ta min master inom finans i San Fransisco och sen försöka jobba där i 3 år eller så länge visumet sträcker sig, vilket ska bli väldigt utvecklande och kul.

Vi önskar Markus all lycka till i framtiden!