Skip to main content

Gazella väljer in erfarna förändringsledaren Therese Lundstedt i styrelsen

Publicerades 12 Maj 2021 av Linn Albinsson

Gazella valde Therese Lundstedt till ny styrelseledamot vid bolagstämman 6 maj 2021. – Jag ser fram emot att guida Gazella på deras fortsatta tillväxtresa och hoppas kunna bidra med kompetens när det kommer till bolagsbyggande, ledarskap och digitalisering, säger Therese Lundstedt.

Therese kommer närmast från rollen som VD för greentech-bolaget Urbangreen. Dessförinnan arbetade hon som VD för Aktieinvest och längre tillbaka i tiden var som VD för Unga Aktiesparare. Hon har även arbetat på SEB samt Redeye med digital utveckling. Hon är för närvarande styrelseledamot för miljöenergibolaget Climeon samt finanskoncernen Spotlight Group varav båda är noterade på First North respektive Spotlight Stock Market. Therese har dessutom utsetts till Framtidens kvinnliga ledare samt till en av Näringslivets superkommunikatörer och har ett starkt track record när det kommer till förändringsresor, digitalisering, ledarskap, hållbarhet och kommunikation.

– Jag ser fram mot att ingå i styrelsen i Gazella, som är ett ungt rekrytering- och interimsbolag som vuxit kraftigt sedan starten 2014 och är idag 110 anställda, varav 30 engagerade medarbetare internt med två drivna entreprenörer i spetsen. Jag kommer göra mitt yttersta från styrelsens håll för att fortsätta på den linjen och ser fram emot att sätta en strategi för de kommande åren. Det känns alltid härligt att gå in i nya bolag, lära känna branschen, människorna och ta tag i bolagets utmaningar. Jag hoppas kunna bidra i Gazellas fortsatta expandering med kompetens vad det gäller bolagsbyggande, ledarskap och digitalisering, säger Therese.

Gazellas styrelse består därmed av Styrelseordförande Jan Leife, Styrelseledamot Fredrik Newstam och Patrik Sundelin (vilka också är grundare av Gazella) samt Therese Lundstedt.

– Vi är väldigt glada över att utöka styrelsen med en person som Therese. Hon är en resultatfokuserad företagsledare med mycket energi och driv. Hennes insikter kring marknadsföring, hållbarhet och framgångsrik förändringshantering, kommer vara viktiga i vår fortsatta tillväxtresa. Hennes starka försäljnings- och digitaliseringsfokus kommer vara värdefullt för oss då Gazella strävar efter att ligga i framkant gällande digital utveckling samtidigt som vi fortsätter värna om personlig relation med kunder och det mänskliga mötet i matchning mellan arbetsgivare och kandidater. Therese tidigare erfarenhet av styrelsearbete i noterade bolag kommer vara betydelsefull och jag ser fram mot att kunna fortsätta utveckla vårt styrelsearbete tillsammans med Therese, säger Patrik Sundelin.