Skip to main content

Gazella rekryterar Anna Törner för fortsatt satsning på Interim Management

Publicerades 16 Okt 2020 av Linn Albinsson

Gazella har snabbt etablerat sig som en av de ledande aktörerna för rekrytering och interimstjänster inom ekonomi, finans och management. I januari rekryterades Caroline Wettermark som chef över Gazellas affärsområde Interim Management. Gazella värvar nu Anna Törner, med spetskompetens inom interim management, för fortsatt satsning på avdelningen.

Anna Törner är en erfaren interim manager med över tio års erfarenhet från flertalet chefspositioner inom ekonomi och har arbetat på både internationella och svenska bolag. Med Annas bakgrund i teamet kommer hon tillsammans med sina kollegor lyfta affärsområdet till nya höjder!

– Med Annas bakgrund som CFO kommer hon kunna bidra mycket med sin kompetens både internt men också till våra kunder och kandidater. Många av våra kunder kommer till oss när de står inför en förändring, ska sätta upp en ny ekonomifunktion eller när kompetens helt enkelt saknas i bolaget. Där kommer Annas erfarenheter vara ovärderliga eftersom hon själv genomgått många av de utmaningar som våra kunder står inför. Anna är också en fantastiskt härlig och positiv person och bidrar enormt med sin energi som smittar av sig på oss kollegor och det är ju minst lika viktigt, säger Caroline Wettermark.

Anna har endast hunnit arbeta på Gazella i strax över en månad men hon kan redan känna att hon har stor fördel av sin bakgrund i den nya rollen som Senior Advisor på Gazella.

– Jag har i tidigare roller varit i kontakt med de flesta rekryterings- och interimsbolag inom ekonomi och vet därför vad man söker hos en partner, både som beställande kund och som konsult. Jag har god förståelse för vilken kompetens våra kunder behöver och finns där för att ge råd kring vilken profil som är lämplig utifrån tjänstens ansvarsområde. Kanske har bolaget genomgått en förändringsresa och söker en annan profil än den man tänkte från början. Jag upplever att de känner en stor trygghet i att kunna prata med någon som själv arbetat i linjen under lång tid.

Marknaden för interima lösningar har växt snabbt under de senaste tio åren. Anna berättar att hon ser stora förändringar på marknaden nu jämfört med tiden när hon började arbeta som interimskonsult och berättar att det kan vara lönsamt både för arbetstagare och arbetsgivare att ha testat många arbetsplatser och roller.

– Även om konkurrensen på marknaden blir allt hårdare mellan bolagen, tycker jag mig uppleva en växande bransch. Det blir alltmer vanligt att företag ser möjligheten i att välja en interim lösning istället för att anställa. Det har också blivit mycket mer accepterat att vara en interimskonsult idag, än när jag tog mitt första uppdrag som konsult. Jag upplevde då att många arbetsgivare ansåg det vara negativt att ha studsat runt på många olika uppdrag. Idag känner jag att många av dagens uppdragsgivare istället ser de många fördelarna med att snabbt ha kunnat samlat på sig mycket erfarenhet, testat olika typer av företag och företagskulturer. Som konsult får man också en tydlig förväntansbild av vad företaget vill få ut av uppdraget, vilket ofta är uppskattat både från konsult och uppdragsgivare. För mig var det också väldigt motiverande att kunna kliva in i en roll där man snabbt kunde göra skillnad och leverera, något man lärde sig att göra under åren som konsult.

Första gången Anna själv var i kontakt med Gazella var sommaren 2014 när Gazella startade sin verksamhet. Efter några års samarbete har nu Anna valt att byta sida – från en CFO-roll i linjen till oss här på Gazella och det är vi mycket glada och stolta över!

– Jag har följt Gazella under åren och har alltid haft en positiv bild av företaget. Gazella har alltid varit personliga, lyhörda och har lyckats leverera rätt kompetens, snabbt, både gällande interima lösningar och vid rekrytering. Jag känner mig därför väldigt nyfiken och redo för utmaningen att gå in i rollen på andra sidan av rekryteringsprocessen, säger Anna Törner.

 

Behöver du hjälp med interim lösning? Klicka här!
Söker du jobb som konsult? Se våra Lediga tjänster