Skip to main content

Gazella investerar i den virtuella kontorsplattformen Teemly

Publicerades 24 Mar 2020 av Linn Albinsson

Gazella, som arbetar med rekrytering och konsulttjänster inom ekonomi och finans, investerar i Teemly som är en virtuell kontorsplattformstjänst som sammansvetsar distribuerade team. Konceptet bakom det nystartade bolaget, som ser en växande kö av kunder redan innan lanseringen, är att ge alla chansen att arbeta i ett team de älskar, oavsett var de befinner sig.

-Teemly är ett steg i den spännande utvecklingen av gig-ekonomin, då deras plattform möjliggör kompetensförsörjning i en mer rörlig arbetsmarknad. Förändrade beteenden gör att företag behöver bli mer flexibla i sitt humankapital och anpassa sig till giggarna. Där är Teemly en viktig del i vad vi tror är det nya normala, säger Jonas Brenner, VD på Gazella.

Det Stockholmsbaserade startupbolaget Teemly har sedan i höstas filat på en virtuell kontorsplattform som ska hjälpa fysiskt utspridda medarbetare att jobba tillsammans. Användarna kan gå in i olika virtuella ”kontorsrum” och samtala med eller utan video, oavsett om det är planerat samtal eller inte. Lanseringen är egentligen planerad till senare i år men bolaget märker redan nu av en ökad efterfrågan, bland annat i spåret av oron kring coronaviruset.

-Vi tror att detta blir en win-win. Gazella känner marknaden väl och har plockat upp önskemål och beteenden från konsulter som rör sig på det nya normala arbetssättet vi ser på arbetsmarknaden. Vi tror även att virtuella kontorsplattformar kommer behövas i de team som sitter fysiskt utspridda. Det märks inte minst nu när vi hanterar utbrott eller när arbetet i kontorsmiljöer har försvårats, säger Jonas Brenner, VD på Gazella.

Teemlys grundare Charlotte Ekelund och Oleg Danylenko träffades genom startupskolan Antlers entreprenörsprogram i Stockholm och därigenom fick man också en första investering på drygt 1 miljon kronor. I mars i år mottog bolaget sin första externa investering när riskkapitalbolaget Luminar Ventures, rekryteringsbolaget Gazella och en rad affärsänglar gick in med totalt 2,5 Mkr.

– Investeringen ska vi använda till att utveckla produkten för att göra oss redo för lansering. Vi håller även på att rekrytera utvecklare som kan hjälpa oss. Jag hade tidigare ett jobb där jag var den enda som var placerad i Sverige medan resten satt ute i Europa. Vi hade konstant schemalagda webbmöten men där pratade vi bara jobb och jag kände mig därför aldrig till hundra procent som en del av teamet. Detta öppnar nya möjligheter, där man inte behöver förlora de viktiga spontana samtalen. Det ska bli roligt att samarbeta med Gazella som har mycket god helhetsförståelse för marknaden för konsulter vilket kompletterar Teemly med värdefulla insikter i tjänsten, säger Charlotte Ekelund.

 

Läs mer om Gazella