Skip to main content

Erik Wennhall blir ny koncernchef och VD för rekryteringskoncernen RecruitTech Sweden och dotterbolaget Gazella

Publicerades 27 Sep 2022 av Linn Albinsson

Den 17 oktober tillträder Erik Wennhall rollen som ny koncernchef för den snabbväxande rekryteringskoncernen RecruitTech Sweden AB och som ny VD på dotterbolagen Gazella AB och Gazella Business Support AB.

Erik har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom flera olika branscher. Han har drivit flera bolag till kraftig tillväxt genom ökad digitalisering, effektivisering och stark företagskultur. Senast kommer han från rollen som VD på Sergel Kredittjänster. Innan dess har han varit divisionschef för Bemanning på Lernia samt VD på dotterbolaget Skillio. Dessförinnan arbetade han som COO och Head of Sales på bemanningsföretaget StudentConsulting. Erik började sin karriär som Luma Trainee på MTG och fortsatte sedan till Viaplay. Han ansvarade slutligen för alla befintliga kunder på Viasat i tre länder.

”Jag har följt Gazella i flera år och ser den fantastiska potential som bolaget har. Det är inspirerande att få omges av så engagerade medarbetare och konsulter. Gazella har kommit långt men står bara i början av sin tillväxtresa. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet utveckla bolaget så att Gazella fortsätter att vara förstahandsvalet både för våra kunder och konsulter och samtidigt växla upp arbetet inom hela koncernen vad gäller tjänsteutveckling och digitalisering”.
– Erik Wennhall, ny koncernchef RecruitTech Sweden och VD för Gazella

”Recruitech Sweden och Gazella har vuxit kraftigt sedan starten 2014. Vi siktar nu ännu högre både vad gäller tillväxt och utveckling av våra tjänster. Jag är därför mycket glad att kunna presentera Erik Wennhall som ny VD. Erik passar perfekt in i våra framtidsplaner där vi vill vässa våra koncernbolag och utmana övriga marknaden ytterligare”.
– Therese Lundstedt, styrelseordförande i RecruitTech Sweden och Gazella.

Gazella AB är koncernens största bolag och är en av Sveriges ledande aktörer inom rekrytering och interimslösningar av personal inom Ekonomi. Gazella Business Support AB fokuserar personalförsörjning inom Supply Chain. Tillsammans omsätter bolagen ca. 200 miljoner med drygt 120 anställda. Gazella är en ledande aktör inom rekrytering och interimslösningar av personal och matchar dagligen företag med spetskompetens. Genom innovativa lösningar kombinerat med seniora specialister erbjuds marknadens snabbaste såväl som mest träffsäkra matchningar mellan företag och kompetent personal.

 

För frågor, kontakta:

Erik Wennhall
Tillträdande koncernchef och VD
0734206263

Therese Lundstedt
Styrelseordförande
070-230 24 06