Skip to main content

En tillbakablick och reflektion över 2020

Publicerades 8 jan 2021 av Linn Albinsson

Det har varit ett tufft år som krävt stora anpassningar för både individer och företag. Pandemin medförde ökad aktivitet och framgång för vissa bolag, medan andra bolag behövt utstå permitteringar och varsel, där många människor blev tvungna att söka sig till nya jobb. Flera företag valde att pausa eller ställa in sina rekryteringar och vi fick bemöta ett minskat behov av ekonomitjänster på marknaden, samtidigt som vi såg ett ökat tryck på våra utannonserade tjänster.

Caroline Wettermark, Manager över Interim Management på Gazella, samlade sina tankar om det annorlunda år som gått och delade med kollegorna. Nedan är ett utdrag vi gärna delar med oss av och hoppas det kan inspirera dig till att stanna upp och reflektera över det du lyckats med under det år som gått. Under det listar vi vad Gazella med stolthet ser tillbaka på för året 2020. 

”Jag vill inleda med att vi alla stannar upp, berömmer oss själva och inser vad vi faktiskt har lyckats med under 2020. Många av oss har nog gått igenom de flesta känslolägen en människa har. Det har varit en massa skratt men säkerligen även gråt, frustration, uppgivenhet, hopp och glädje – en berg och dalbana helt enkelt. Utöver detta har vi på Gazella även inlett en förändringsresa som kommer medföra mycket gott men som ibland också kommer att kännas utmanande. Eftersom vi inte kan träffas och fira framgångar på samma sätt som tidigare, är det ännu viktigare att stanna upp och reflektera. Jagar man hela tiden vidare så missar man saker. Så kom ihåg att stanna upp lite, njut, ge dig själv och en kollega beröm, glöm aldrig det!

Vi på Gazella har utvecklats enormt som individer under året som gått och vi har satts på prov nästan varje dag. Det kanske låter konstigt men jag hade ändå inte velat vara utan 2020, dock självklart utan alla tragedier som många familjer har utsatts för och all ensamhet som många har tvingats uppleva. Men jag vill ändå tro att det vi varit igenom detta år för något gott med sig. Det måste det bara göra. Kanske hur man ser på livet, vad som är viktigt, kanske ändras beteenden till det bättre, kanske har miljön mått lite bättre av att vi inte reser lika mycket, kanske andra positiva aspekter vi ännu inte ens är medvetna om.

Vi har alla ställt om och snabbt anpassat oss till den nya vardagen, på ett helt fantastiskt sätt. Ibland förstår jag faktiskt inte ens hur vi har lyckats med allt det vi har lyckats med under det gångna året. Den fysiska närvaron har spelat mindre roll i den nya digitala vardagen och vi har lärt oss att det trots distansarbete går att känna både gemenskap och motivation på jobbet. Därtill har vi tvingats att bli än mer kreativa och hitta lösningar på problem vi inte hade för något år sedan. I mitt team har vi delat med oss av framgångar men även av snedsteg och motgångar. Vi har även delat middagsrecept, nya hobbys, gett varandra massa beröm och fikat digitalt varje vecka och har på detta sätt lärt känna varandra på ett nytt sätt. Det är jag riktigt stolt över. Jag är av den starka tron att har man roligt, mår man bra, trivs man med sina kollegor då kommer allt det andra automatiskt. Trots det så  längtar jag tillbaka till en vardag med kollegor omkring mig, snack vid kaffemaskinen, träningspass på gymmet, kundluncher och event och hoppas att 2021 kommer erbjuda oss detta igen.”
– Caroline Wettermark 

Vad vi stolt ser tillbaka på under 2020:

  • Vid årsskiftet 2019/2020 startade vi vårt dotterbolag Gazella Business Support, som specialiserar sig på inköp, order och logistik. Tack vare det kan vi nu erbjuda våra kunder närliggande tjänster från samma leverantör.
  • Vi hjälpte många personer vidare i karriären och bistod bolag med kompetens. Vi hade även digitalt konsultevent och webinar för våra kunder.
  • Vi engagerade oss och bidrog till mustaschkampen, bröstcancerfonden, musikhjälpen och Giving People.
  • Vi utvecklade en Gazella-Playbook, som var en manual där vi samlade info kring vårt arbetssätt och kultur, där vi även samlade tips för arbete på distans och i hemmamiljö.
  • Vi investerade i början av 2020 i Teemyco som är ett nystartat bolag som erbjuder virtuella arbetsplatser online. Vi speglade vårt fysiska kontor virtuellt, med mötesrum, kök, lounge osv. Något som visade sig vara framgångsrikt för oss under året, som präglats av distansarbete.
  • Vi höll ständigt även stegtävlingar och träningspass, gemensamma digitala fikor, quiz, doggy walks och liknade med våra medarbetare internt, för att inte tappa den sociala delen som är så viktig.

Hoppas att du som individ och ni som bolag kunnat hitta värdefulla lärdomar under året som gått. Vi på Gazella ser verkligen fram mot att fortsätta utveckla rekryteringsbranschen och att hjälpa våra erfarna konsulter och kandidater vidare i karriären samt bistå bolag med toppkompetens. Vi ser med både spänning och tillförsikt på 2021 och vad det har att erbjuda!

Vi önskar en God fortsättning på 2021, från alla oss på Gazella!

Senaste månaderna har varit tuffa i många branscher, liksom i vår bransch, men nu under senaste månaderna upplever vi på Gazella att har marknaden har börjat vakna till liv igen. Om ni behöver hjälp med rekrytering eller interimstjänster inom ekonomi, tveka inte att höra av dig!