Skip to main content

Digitalisering, teknik och ekonomi – Gazella stärker styrelsen med Andras Vajlok

Publicerades 5 Jul 2023 av Linn Albinsson

Vid Gazellas styrelsemöte 22 juni 2023 valdes Andras Vajlok in som styrelseledamot.

Andras är utbildad civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, och har en gedigen bakgrund inom flera olika branscher såsom finans, IT, dataspel och inte minst bemanningsbranschen.
Utöver tunga strategiska och operativa roller har Andras även hunnit med en rad olika styrelseuppdrag inom branscher som står inför förändring kopplad till bland annat artificiell intelligens.

“Jag hoppas kunna bidra positivt till Gazellas styrelsearbete givet mina erfarenheter som CFO och styrelseledamot, samt mina år inom bemanningsbranschen”, säger Andras Vajlok, nytillträdd styrelseledamot på Gazella.

Gazella befinner sig på en stark tillväxtresa med flera strategiska förflyttningar i siktet om att plocka marknadsandelar inom det nischade segmentet rekrytering och interimstjänster inom ekonomi.

Andras har flera infallsvinklar kring vilka möjligheter han ser framför sig för Gazella, däribland employer branding, digitalisering och teknik.

“Rekrytering blir allt mer digitaliserad och teknikbaserad. Det finns möjligheter att använda automatisering, AI och maskininlärning för att effektivisera processer så att människan i processen kan bidra med de viktigaste delarna.

Teknik kan också användas för att förbättra användarupplevelsen för både arbetsgivare och kandidater genom att erbjuda smidiga digitala plattformar och verktyg”, menar Andras.

Therese Lundstedt, Styrelseordförande på Gazella, ser positivt på valet av Andras på grund av hans långa och gedigna erfarenhet från att arbeta både operativt och som styrelseledamot i tillväxt- och entreprenörsstyrda företag inom vitt skilda branscher.

Therese lyfter särskilt Andras vana från att navigera ambition till verklighet samt hans förståelse för vad som krävs av företag i kraftig tillväxt.

”Gazella är ett snabbväxande företag i en föränderlig bransch och vi har stora ambitioner för framtiden. För att få de bästa förutsättningarna för fortsatt tillväxt har vi, förutom att stärka ledningen med flertalet kompetenser, nu även adderat lång och gedigen erfarenhet från både operativt arbete och från flertalet styrelser i form av Andras Vajlok.

Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med Andras, övriga styrelsen och Gazellas alla medarbetare mot våra höga mål och spännande framtid”, avslutar Therese.

Gazella är den främsta mötesplatsen mellan dagens talanger och arbetsgivare. Gazella AB ingår i koncernen RecruitTech, och är en av Sveriges ledande aktörer av rekrytering och interimstjänster inom ekonomi.

I våra specialiserade team arbetar både seniora rekryteringskonsulter, personalvetare samt personer med gedigen operationell erfarenhet inom ekonomi. I kombination med snabb profilmatchning genom Gazellas kompetensdatabas Track säkerställer vi en effektiv, träffsäker och hållbar matchning.

Inom koncernen finns även Gazella Business Support AB, som primärt fokuserar på personalförsörjning inom Supply Chain. Tillsammans omsätter bolagen ca. 210 miljoner med drygt 150 medarbetare.

För frågor, kontakta:

Therese Lundstedt, Styrelseleordförande
Tel: +4670 230 24 06

Andras Vajlok, Styrelseledamot
Tel: +4670 994 25 94

Övriga pressfrågor:
Soraya H. Contreras, Chief Marketing Officer
soraya.contreras@gazella.se
Tel: +4676 176 01 83