Verksamhetsnära Business Controller till Attendo

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Attendo i Stockholm. Attendo är ett av Nordens ledande omsorgsföretag. Det grundades för över 35 år sedan och finns idag i Sverige, Finland och Danmark. Koncernen har i dagsläget drygt 25 000 anställda samt är noterat på OMX Stockholm Mid Cap.

I rollen som Business Controller på Attendo kommer du ansvara för business controlling i en av bolagets regioner och kommer arbeta nära regionchef och vara en del av regionledningen. I regionen kommer du ha ansvar för att följa upp det finansiella resultatet. Du kommer i rollen att agera Finance Business Partner för den region/regioner du ansvarar för, en region omsätter 500-900 Msek, där fokus kommer ligga på analys och prognos för att hela tiden utveckla verksamheten framåt. Du kommer arbeta mycket nära verksamheten och hålla daglig kontakt med verksamhetschefer där du kommer få möjlighet att identifiera och presentera förbättringsinitiativ och vara med och driva utvecklingen inom regionen. I denna tjänst blir du en del av Attendos Business Control team och rapportera till Controllerchefen.

Vad Attendo erbjuder dig

Attendo erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö där utveckling av rutiner, processer och arbetssätt uppmuntras. Tjänsten är stationerad på Attendos kontor i Danderyd. Attendo och din närmsta chef erbjuder dig en roll med frihet under ansvar och stor flexibilitet. För rätt person ger man möjligheten att snabbt ta sig an ett stort ansvar och ta sig an nya uppgifter man själv inte har erfarenhet av sedan tidigare. På Attendo värderas mångfald högt, de verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal och avtalsförsäkringar. Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då kan detta vara en plats för dig!

Din utmaning

I rollen som Business Controller på Attendo kommer dina huvudsakliga uppgifter att vara:

  • Arbeta med den löpande affärsplaneringen samt driva budget- och prognosarbete för din/dina regioner.
  • Löpande delta i möten med segmentschef och segmentscontroller samt ansvara för vissa presentationer för VD och Ekonomichef för Attendo.
  • Rapportering, analysering och uppföljning av ekonomiska utfall.
  • Ta fram och förbättra de finansiella analyserna samt utveckla rutiner och processer.
  • Medverka vid månadsbokslut.
  • Upprätta ekonomiska beslutsunderlag och bistå vid avtalsfrågor av affärsekonomisk karaktär som tex. vid anbudsgenomgångar och kalkylarbeten.
  • Ta en aktiv roll i arbete med utveckling och förbättring av analys- och rapporteringssystem
  • Identifiera och bidra till ökat fokus på effektiviseringar och kostnadsmedvetenhet.
  • Utbilda verksamheten i ekonomiska processer.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, med minst 5 års arbetslivserfarenhet. Med fördel har du bakgrund inom revision eller redovisning och arbetat ett par år operativt med business controlling. Du är van att arbeta verksamhetsnära och vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat i personalintensiva verksamheter.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen är du en person som gillar ta dig an nya utmaningar. Du är analytisk, pedagogisk och affärsorienterad. Du har ett öppet sinne och vågar prova på nya arbetssätt för att fortsätta utveckla verksamheten och dig själv. Vidare är du är en ambitiös och resultatorienterad person som trivs i en social roll där du kan knyta nya kontakter och får chans att ha ett stort kontaktnät. I rollen krävs det även att du på ett fokuserad och ansvarsfullt arbetar mot högt uppsatta mål, såväl självständigt som i team.

Om Attendo

Attendo är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 25 000 anställda i Sverige, Finland och Danmark. Deras resa startade för över 35 år sedan när de fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF).

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV för denna tjänst. I den här rekryteringen samarbetar Attendo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Julia Franzén Gazella