Transaktionscontroller till Areim

areim

Gazella rekryterar nu en Transaktionscontroller till Areim – en nordisk fondförvaltare och fastighetsägare med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och London. Bolaget genomsyras av en entreprenöriell anda och vi söker den som trivs i en internationell och föränderlig miljö. I rollen som Transaktionscontroller kommer du att stötta investeringsteamet vid transaktioner (köp och försäljningar) i alla marknader som Areim gör fastighetsinvesteringar i. Du kommer att ha många kontaktytor och blir en länk mellan investerings- och ekonomiteamen. Du deltar i finansieringsprocessen tillsammans med transaktionsteam, Fund Controllers och CFO, som även är den du kommer att rapportera till. Kontoret är beläget mitt i city i ljusa nyrenoverade lokaler med otrolig utsikt.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Vad Areim erbjuder dig

Areim erbjuder en företagskultur som kännetecknas av entreprenörsanda, engagemang och affärsdriv där du får arbeta med kunniga och duktiga kollegor. Jämställdhet är en självklarhet och deras medarbetare och chefer består av lika många kvinnor som män. Organisationen är platt och sammansvetsad med snabba beslutsvägar. Du erbjuds en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter i takt med bolagets utveckling.

Din utmaning

I rollen som Transaktionscontroller på Areim kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Ansvar för due diligence avseende skatt, moms och bolag.
  • Ansvar för att upprätta och/eller granska pro forma- och överlåtelsebalansräkningar samt köpeskillingsberäkningar.
  • Genomgång av överlåtelse- och finansieringsavtal med ansvar för de delar som berör ekonomi och ekonomiteamet.
  • Bidra i frågor kring förvärvs-, ägar- och försäljningsstruktur.
  • Delta i planering av likvidflöden och genomförande av betalningar.
  • Ansvar för förberedelser/överlämning av dokument och information till ekonomiteamet inför och efter genomförd transaktion.
  • Ansvara för att ta fram, koordinera och leverera underlag till banken kopplat till finansiering av transaktionen, bland annat pro formor, internreverser, funds flow m.m.
  • Ansvar för strukturfrågor för att möjliggöra effektiv finansiering.

Erfarenhet

Vi söker dig med en civilekonomexamen eller motsvarande akademisk examen. Du har minst tre års erfarenhet från due diligence, M&A eller från att ha arbetat på fastighetsbolag och/eller fastighetsfond där du har deltagit i transaktioner. Vi ser gärna att du har god förståelse för redovisning. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en affärsmässig, driven och öppen person, som är noggrann. Du har hög integritet och kan prioritera ditt arbete. För att trivas i rollen tror vi även att du är förändringsbenägen och flexibel inför ändrade omständigheter och ser, förstår och har förmågan att väga/värdera olika intressen och risker i transaktionerna du arbetar med.

Om Areim

Areim är en oberoende nordisk fondförvaltare och fastighetsägare som erbjuder fondförvaltning, fastighetsutveckling och rådgivning. Men det är långt ifrån allt vi gör.

Vår utgångspunkt är reella tillgångar, men det vi gör på Areim handlar mer om vår strävan att ge kommande generationer en bättre framtid, att vårda våra relationer och se till att vi levererar avkastning till våra investerare. Vi formar en bättre framtid och har kul på vägen. Läs mer på areim.se.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, lovisa.fast@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Lovisa Fast Gazella