Strategisk CFO till e-handelskoncernen Youty Group

Gazella rekryterar nu en CFO till e-handelskoncernen Youty Group. Youty Group består av de tre nordiska skönhetssajterna Nordicfeel, Blush och Eleven. Koncernen står nu inför en spännande resa och söker därmed en strategisk CFO som kommer att arbeta i en affärsnära roll samt verka för att utveckla koncernens affär. Du har det yttersta ansvaret för den ekonomiska styrningen samt redovisningen och arbetar med att utforma samt utveckla arbetssätt och rutiner inom ekonomifunktionen. Du har personalansvar för samtliga anställda på ekonomifunktionen och du rapporterar direkt till koncernens VD. Tjänsten är placerad på någon av bolagens kontor; i Stockholm, Växjö eller Sandefjord (Norge).

Vi kommer att intervjua kandidater löpande, så om du är intresserad av tjänsten – skicka in ditt CV redan i dag!

 

Din utmaning

I rollen som CFO på Youty Group kommer dina arbetsuppgifter att vara:

  • Övergripande ansvar för ekonomifunktionens arbete, från redovisning till ekonomistyrning.
  • Hantera frågor kring rörelsefinansiering och lönsamhetsuppföljning.
  • Utveckla, effektivisera och följa upp verksamheten.
  • Ansvara för legala frågor inom ekonomi.
  • Genomföra månatlig rapportering till styrelsen gällande analys och ekonomiskt utfall.
  • Ansvara för arbetet med budgetering och forecast.
  • Vara ett strategiskt och finansiellt bollplank till VD och övriga kollegor.
  • Vara en del av företagets ledningsgrupp där du förväntas att aktivt bidra till utveckling, kontroll och effektivisering av verksamheten.
  • Ansvara för kontakt med revisorer, förhandling med banker och andra naturliga motparter för ekonomi.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi och med cirka 5-10 års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Vi ser gärna att du har arbetat inom revision och/eller redovisning i grunden och att du därefter har arbetat med ekonomistyrning i rollen som Business Controller och/eller en bred och strategisk roll som Ekonomichef/CFO. Tidigare erfarenhet från e-handel och/eller retailbolag, samt snabbväxande bolag ses som ytterst meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.   

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driven och självgående, med stark analytisk förmåga. Du är uthållig och arbetar mot uppsatta mål samtidigt som du har hög integritet. Du drivs av både det finansiella och affärsmässiga och trivs i ett snabbväxande bolag. För att passa in i rollen är det viktigt att du triggas av att vara en del av affärsuppgörelser och att företräda bolaget i formella sammanhang. Vidare ser vi att du är en van ledare och att du har dokumenterad ledarerfarenhet sedan tidigare.

Youty Group

Youty Group består av de tre nordiska skönhetssajterna Blush, Eleven och Nordicfeel. Idag är de en av toppaktörerna inom det nordiska skönhetsområdet online med över 25 000 olika produkter inom skönhet och välbefinnande. Youty Groups verksamhet bedrivs huvudsakligen online men de har även två butiker; Nordicfeel & Eleven i Växjö samt Blush Studio i Sandefjord (Norge). Koncernens majoritetsägare är Verdane vars kärnstrategi är att investera och realisera potentialen hos små-medelstora, snabbväxande bolag, genom att vara en aktiv och kompetent ägare. Mer om Youty Group hittar du på: https://www.youty.com/

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Youty med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Katarina Milenkovic Radosavljevic (katarina.milenkovic@gazella.se), som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Katarina Milenkovic Radosavljevic

katarina.milenkovic@gazella.se
076 176 01 06