Senior Redovisningsekonom till J.Lindeberg

Gazella rekryterar nu en Senior Redovisningsekonom till det internationella modebolaget J.Lindeberg. J.Lindeberg lanserades första gången sommaren 1996 i Stockholm och sedan dess har bolaget vuxit till ett mode- och sportvarumärke som finns runt om i hela världen. I rollen som Senior Redovisningsekonom arbetar du i en internationell miljö med ansvar för redovisning och rapportering för flera av J.Lindebergs utländska bolag och du rapporterar till Accounting Manager. Du kommer att ha en aktiv roll i förändrings- och förbättringsarbetet gällande ekonomifunktionens processer och rutiner.

Vi intervjuar kandidater löpande för denna tjänst så om du är intresserad av rollen – skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

I rollen som Senior Redovisningsekonom hos J.Lindeberg kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Helhetsansvar för redovisning och rapportering för flera av J.Lindebergs dotterbolag innefattande bland annat löpande redovisning, månads- och årsbokslut, compliance samt kontakt med revisorer.
  • Ansvarig för månadsavstämningar och analys av balansräkning inklusive alla koncerninterna mellanhavanden.
  • Ta en aktiv roll och driva förbättringsarbetet kopplat till ekonomifunktionens processer och rutiner samt stötta övriga medarbetare i ekonomirelaterade frågor.
  • Månatlig momsrapportering till Skatteverket av totalt 8 bolag i koncernen.
  • Ansvara över anläggningsregistret.

Erfarenhet

Vi söker dig med en examen i ekonomi eller motsvarande akademisk examen och flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna i ett mindre eller mellanstort internationellt företag. Du är bekväm med att självständigt genomföra månads- och årsbokslut samt skattedeklarationer. Erfarenhet av koncernredovisning och transfer pricing och lagerredovisning ses som mycket meriterande. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt. Erfarenhet av Microsoft Navision/Business Central/Medius ses som meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en person som arbetar självständigt och är lösningsorienterad. Som person tror vi att du är kommunikativ, samarbetsvillig och en lagspelare, då du kommer att arbeta nära både ditt eget och övriga team i organisationen. Vidare arbetar du proaktivt och uppskattar struktur men är anpassningsbar.

Om J.Lindeberg

J.Lindeberg, som grundades i Stockholm 1996, föddes ur en idé att tillföra stil och energi till golf genom att förändra hur spelare över hela världen klär sig på och utanför banan. Sedan dess har varumärket fortsatt att bygga broar mellan mode- och sportvärlden genom att erbjuda sofistikerade och bekväma produkter för den moderna aktiva livsstilen.

Huvudkontor ligger kvar i Stockholm, men idag finns J.Lindeberg i mer än 62 länder. Det finns 157 J.Lindeberg-butiker i världen och showrooms i New York, London, Oslo, München, Zürich och Salzburg. Grossistdistributionen täcker närmare 2000 butiker, inklusive de ledande exklusiva varuhusen och specialbutikerna runt om i världen. Läs mer om J.Lindeberg på deras hemsida: j.lindeberg.com

J.Lindebergs värderingar

Som en del av J.Lindeberg är du en ambassadör för J.Lindeberg och inspirerar våra partners att leva efter våra värderingar.

  • Progressive – Vi strävar efter att vara I framkant och vågar utmana status quo. Det grundar sig i vårt skandinaviska arv – vi är innovatörer inom kläder, resursanvändning och i vårt sätt att arbeta.
  • Energetic – Vi är energiska i allt vi tar oss an, vi är entreprenöriella och flexibla. Vi är redo att göra det lilla extra och strävar efter att hela tiden bli bättre. Det gör vårt varumärke levande och attraktivt.
  • Inclusive – Vi är ett företag för människor. Vi är olika, mångsidiga och ansvarsfulla. Vi agerar med integritet och tar fullt ansvar för det vi gör. Vi är ett globalt samhälle. Vi värnar om planeten och varandra.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar J.Lindeberg med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Gustav Almén ( gustav.almen@gazella.se ) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Gustav Almén Gazella rekrytering