Teamleader Accounting till Business Sweden

Gazella rekryterar nu en Teamleader för Business Swedens Redovisningsenhet som kommer ha personalansvar för sex medarbetare. Business Sweden, som ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet, hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Du kommer vara placerad på huvudkontoret i Stockholm där du rapporter till Ekonomichefen. Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med redovisningen för såväl de svenska enheterna samt för utlandsverksamheten och agera supporterande till organisationen gällande redovisningsfrågor.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Business Sweden erbjuder dig

Business Sweden finns på 40 marknader, från Helsingfors till Hong Kong och från Moskva till Mexico City. Huvudkontoret ligger i Stockholm och deras ca 400 medarbetare jobbar i mångkulturella team som har djupa kunskaper om den lokala affärskulturen. Hos Business Sweden blir du en del av en entreprenöriell och dynamisk organisation med hög energi.

Din utmaning

  • Leda ett team om sex personer, inklusive lönesättning och övriga personalfrågor.
  • Vara delaktig i arbetet med kostnads- och intäktsfördelning mellan moderbolag och dotterbolag samt mellan lokala legala enheter.
  • Arbeta med transfer pricing.
  • Säkerställa att årsredovisningar, inkomstdeklarationer etc. färdigställs enligt deadline för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Ansvara för att upprätta bryggor mellan lokal och svensk redovisning för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Arbeta med löpande bokföring för utlandsverksamheten (regioner och kontor utomlands).
  • Ansvara för att kvalitetssäkra redovisningen för Business Swedens enheter i Sverige (Region Sverige).
  • Delta i, samt projektleda diverse projekt som rör ekonomiavdelningen.
  • Ge support och information till organisationen gällande redovisningsfrågor.

Erfarenhet

För denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och cirka 7–10 års erfarenhet från arbete med kvalificerad redovisning samt tidigare erfarenhet av personalansvar. Vi ser även att du arbetat i en internationell verksamhet tidigare och har erfarenhet från arbete i stora affärssystem, exempelvis UBW (Agresso). Du behärskar svenska och engelska, i såväl tal som skrift och har du erfarenhet från arbete med projektredovisning, ser vi det som meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du kommunikativ, noggrann och strukturerad och tar ansvar för leverans och arbetar med hög kvalitet och inom givna deadlines. Du är en god ledare som uppskattar en roll där du bidrar till att utveckla dina medarbetare och främjar laget före jaget. Då du kommer att vara delaktig i utvecklingen av rutiner och processer ser vi att du är proaktiv och lösningsorienterad samt att du drivs av att agera i en föränderlig miljö.

Om Business Sweden

Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett dem ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag – med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök! I den här rekryteringen samarbetar Business Sweden med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Daniel Wessberger som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: daniel.wessberger@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: