Senior Redovisningsekonom till Business Sweden

Gazella rekryterar nu en Senior Redovisningsekonom till Business Sweden. Business Sweden, som ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet, hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du varak placerad på huvudkontoret i Stockholm och rapportera till Ekonomichefen. Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med redovisningen för såväl de svenska enheterna samt för utlandsverksamheten och agera supporterande till organisationen gällande redovisningsfrågor. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Business Sweden erbjuder dig

Business Sweden finns på 40 marknader, från Helsingfors till Hong Kong och från Moskva till Mexico City. Huvudkontoret ligger i Stockholm och deras ca 400 medarbetare jobbar i mångkulturella team som har djupa kunskaper om den lokala affärskulturen. Hos Business Sweden blir du en del av en entreprenöriell och dynamisk organisation med hög energi.

Din utmaning

  • Arbeta med löpande bokföring för utlandsverksamheten (regioner och kontor utomlands).
  • Ansvara för att kvalitetssäkra redovisningen för Business Swedens enheter i Sverige (Region Sverige).
  • Hämta in och kontrollera balansspecifikationer från kontor med egen bokföring.
  • Vara delaktig i arbetet med kostnads- och intäktsfördelning mellan moderbolag och dotterbolag samt mellan lokala legala enheter.
  • Arbeta med transfer pricing.
  • Säkerställa att årsredovisningar, inkomstdeklarationer etc. färdigställs enligt deadline för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Ansvara för att upprätta bryggor mellan lokal och svensk redovisning för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Delta i, samt projektleda diverse projekt som rör ekonomiavdelningen.
  • Ge support och information till organisationen gällande redovisningsfrågor.

Erfarenhet

För denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och cirka 7–10 års erfarenhet från arbete med kvalificerad redovisning. Vi ser att du tidigare arbetat i en internationell verksamhet och har erfarenhet från arbete i stora affärssystem, exempelvis UBW (Agresso). Har du erfarenhet från arbete med projektredovisning är detta meriterande. Vidare behärskar du svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann och strukturerad och tar ansvar för leverans med hög kvalitet och inom givna deadlines. Då du kommer att vara delaktig i utvecklingen av rutiner och processer ser vi att du är proaktiv och lösningsorienterad samt att du drivs av att agera i en föränderlig miljö. 

Om Business Sweden

Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett dem ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag – med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Business Sweden med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Caroline Wettermark som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: caroline.wettermark@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Caroline-Wettermark-Gazella interim-Management