Senior Business Controller till Aller Media

Gazella rekryterar nu en affärsnära Senior Business Controller till Aller Media. Som Business Controller på Aller Media kommer du vara en viktig affärspartner till dina interna kunder. Du fokuserar mycket på finansiell analys och att bidra med värdefulla insikter till verksamheten, men likväl på att fortsätta driva förbättringsarbete och att automatisera och effektivisera funktionens arbetsuppgifter. I den här rollen blir du en del av en kreativ arbetsplats som befinner sig på en spännande utvecklingsresa, där ingen dag är den andra lik! Vill du dessutom arbeta i ett högt tempo samt revolutionera mediebranschen tillsammans med en arbetsgivare som ständigt utmanar befintliga arbetssätt? Då är det kanske dig vi söker! 

Vad Aller Media erbjuder dig

Du kommer arbeta på en arbetsplats i konstant utveckling med en motiverande kultur där man jobbar mot gemensamma mål och supporterar varandra. Hos Aller Media får du ett roligt jobb på en kreativ arbetsplats i ett mediehus där man gillar förändring och vågar satsa framåt!

Finance-avdelningen på Aller Media är inne i ett arbete där de jobbar med både RPA (robotisering), en ökning av self-service i Power BI och effektivisering av deras arbete. Du har självklart både en vilja och erfarenhet av att bidra till detta. Du kommer också ha många kontaktytor med både ledningsgrupper, ledare och kollegor och det krävs därmed en stark kommunikationsförmåga och det är för dig naturligt att förklara dina analyser och resultat för dina affärspartners.

Din utmaning

I rollen som Senior Business Controller på Aller Media kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Fungera som en affärspartner till verksamheten, där du bistår med ekonomisk kunskap och är deras bollplank för fortsatt affärsutveckling och tillväxt.
  • Genomföra resultat- och KPI-uppföljning per avdelning, månadsvis och ad-hoc.
  • Ta fram samt utveckla business case av nya affärsinitiativ och scenariohantering av nuvarande affär.
  • Ta fram budget och prognoser för produkter och avdelningar.
  • Ansvara för rapportering, analysarbete samt vara med och slutföra bokslut.
  • Driva och leda projekt inom ekonomiavdelningen samt de avdelningar du stödjer.

Erfarenhet

Vi söker dig med en examen i ekonomi med en gedigen erfarenhet som Business Controller med en stark analytisk förmåga samt en förmåga att omvandla din analys till åtgärder. Du har mycket goda kunskaper i Excel, och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med Power BI. Du talar och skriver väl på svenska såväl som på engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du nyfiken med ett stort intresse för att driva resultat och ständigt förbättra arbetssätt. Du är en affärsorienterad person som drivs av att jobba nära affären och på ett pedagogiskt sätt kommunicerar med dina kollegor. Vidare är du självgående, är proaktiv i ditt arbetssätt och drivs av att arbeta i team.

Om Aller Media

Koncernen består av tre delar: Media, Ahead Group och E-commerce. Denna roll är en del av Mediadelen, som fokuserar på kvinnliga målgrupper i alla åldrar och på alla plattformar genom starka varumärken som ELLE, Femina, Svensk Dam, Hänt, MåBra och många fler. Den svenska Aller Media-koncernen fortsätter att växa, vinna priser och slå rekord! Läs mer om Aller Media på deras hemsida, aller.se

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! (I den här rekryteringen samarbetar Aller Media med Gazella.) Har du frågor är du välkommen att kontakta Jonathan Sundberg (jonathan.sundberg@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: