Redovisningschef / Accounting Manager till Indiska

indiska redovisningschef

Gazella rekryterar nu en Redovisningschef till Indiska! På Indiska blir du en del av ett bolag som befinner sig på en spännande transformationsresa där du som Redovisningschef har möjlighet att vara med att påverka och utveckla verksamheten. I rollen som Redovisningschef kommer du arbeta brett med både redovisning och affärsrelaterade aktiviteter. Du kommer ansvara för koncernens redovisning tillsammans med ditt team som du leder och arbeta mycket med att etablera, förbättra och effektivisera processer. Till den här tjänsten söker vi dig som har ungefär 5 års erfarenhet av arbete med revision och/eller redovisning inom retail och har som ambition att ta nästa kliv i karriären. Du kommer att rapportera till CFO och din primära arbetsplats kommer vara på Indiskas nya kontorslokaler på Torsplan i Stockholm.

Vad Indiska erbjuder dig

På Indiska välkomnas du av en varm och positiv kultur som präglas av entreprenörsanda. Bolaget är mitt uppe i en spännande resa där de ska ta sitt kunderbjudande och varumärke till nästa nivå. Som anställd krävs flexibilitet, entreprenörskap och starkt engagemang. Är du intresserad av mode och inredning och brinner för att göra skillnad kommer du att trivas. Vi hoppas att du vill vara med på resan!

Din utmaning

I rollen som Redovisningschef på Indiska kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut samt upprätta årsredovisning.
  • Leda det dagliga arbetet och stötta teamet i redovisningstekniska frågor, gällande
    t. ex reskontra, lönebokföring, intercompany-transaktioner, treasury och cash management, Capex, koncernredovisning m.m.
  • Ansvar för internkontroll.
  • Leda, handleda och coacha redovisningsteamet.
  • Förbättra system och rutiner och initiera förbättringsåtgärder.
  • Samordna och genomföra årliga revisioner.
  • Stötta CFO och ledningsgruppen i budget- och strategiarbetet.
  • Förbereda ad-hoc Business Case och annat relevant beslutsmaterial till CFO och ledningsgruppen.

Erfarenhet

Till den här tjänsten söker vi dig med en kandidatexamen i företagsekonomi eller motsvarande utbildning och ca 5 års erfarenhet av revision och/eller redovisning, med fördel från retail-bolag. Du har goda kunskaper om relevanta redovisningsprinciper (K3) och har kunskapen att driva redovisningsarbetet från ax-limpa självständigt. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ledarskap från tidigare roller. Vidare kommunicerar du flytande på svenska och engelska och har goda kunskaper i Office-paketet, i synnerhet Excel.

Personliga egenskaper

För att lyckas i den här rollen ser vi att du är strukturerad och organiserad som person. Du är en prestigelös teamplayer, du är leveranssäker och strävar alltid efter goda resultat. Du är en naturlig ledare och trivs i en entreprenöriell kultur.

Om Indiska

Indiska är ett svenskt livsstilsföretag etablerat 1901. Indiskas produkter säljs i 44 butiker i Sverige och Finland samt i vår internationella e-handel. Indiska erbjuder mode och inredning i en unik blandning av indiskt arv och skandinavisk enkelhet. Indiska strävar efter hållbarhet på alla nivåer och att erbjuda våra kunder produkter som är lätta att använda och älska, till ett bra pris. Läs mer om Indiska på indiska.com.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Indiska med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Julia Franzén Gazella