Koncernredovisningsansvarig till Eniro

eniro

Gazella rekryterar nu en erfaren koncernredovisare till Eniros Stockholmskontor. I rollen som koncernredovisningsansvarig på Eniro kommer du bli CFOns högra hand i koncernrapportering och tyngre redovisningsfrågor. Du kommer axla en bred roll med mycket ansvar och blir en nyckelperson i finansorganisationen för Eniro Group. Din primära arbetsplats blir Eniros kontor i Solna och du kommer rapportera till koncernens CFO.

På Eniro erbjuds du ett arbetsklimat där innovation och utveckling står i fokus. Ta chansen att bli en viktig del av redovisningsfunktionen i ett bolag som genomgår en fartfylld och spännande förändringsresa!

Din utmaning

  • Ansvarig för Eniro-koncernens konsolidering och elimineringar.
  • Arbeta med och äga sammanställning av underlag till koncernens månatliga rapportering avseende finansiella delar.
  • Sammanställa siffror i text, tabeller och grafer i extern kvartalsrapport.
  • Vara ansvarig för redovisning enligt IFRS, IAS samt övriga regelverk gällande koncernredovisning.
  • Ansvara för sammanställning av underlag till i årsredovisningen.
  • Systemansvarig för koncernredovisningssystemet Aaro och Leasify.
  • Se till att transfer pricing dokument för alla länderna i koncernen tas fram.
  • Utveckla processer och rutiner för framtiden.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen och minst 8 – 10 års erfarenhet av arbete med koncernredovisning samt goda kunskaper inom IFRS. Du har arbetat brett och har goda kunskaper inom koncernredovisning, konsolidering och koncernrapportering. Vidare ser vi gärna att du har god kunskap om företagsförvärv och tidigare har erfarenhet av att arbeta i en förvärvsintensiv verksamhet. Det är även meriterande om du har arbetat i ett börsnoterat bolag samt i en internationell miljö sedan tidigare. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift på svenska såväl som engelska.

Personliga egenskaper

För att uppnå verksamhetens mål, stärka erbjudandet och därmed företagets position på marknaden, lägger Eniro stor vikt vid att hitta rätt person till rätt plats hos dem. För att trivas i den här rollen ser vi att du är en person som drivs av att arbeta i en föränderlig miljö där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. I ditt arbete är du ansvarstagande, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Vidare arbetar du effektivt självständigt samtidigt som du är en är en lagspelare som bidrar till ett bra samarbetsklimat.

Om Eniro

Eniros vision har alltid varit att hjälpa små och medelstora företag att synas – idag i alla digitala marknadsföringskanaler och historiskt i telefonkatalogens gula sidor. Den digitala transformationen har inneburit utmaningar för alla företag, inte minst på marknadsföringsområdet. Men även om teknik och plattformar är i ständig förändring är behovet av synlighet för att finnas detsamma. För oss har digitaliseringen inneburit en ökad konkurrens av globala jättar som Google och Facebook. Vi bestämde oss dock tidigt för att samarbeta vilket lett till att vi idag är den enda aktören som kan erbjuda våra kunder hela bredden av digitala marknadsföringskanaler i en “one stop shop”. Att vi nått framgång i denna strategi är våra drygt 55 000 kunder i Norden ett tydligt kvitto på. Läs mer på: eniro.se

 

Om ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Eniro med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: julia.franzen@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: