Junior Accounting Manager / Financial Controller, Oslo

gazella

Gazella rekryterar nu en Junior accounting manager / Financial controller till vår kund som arbetar inom finans-och kreditmarknaden. I denna roll blir du en del av ekonomiteamet i Stockholm och Oslo beståendes av sju medarbetare. Du kommer tillsammans med en kollega tillhöra kontoret i Oslo där du kommer vara bolagets point of contact för redovisningen där och rapportera till bolagets Head of Finance. Ta chansen och ta en nyckelroll i organisationen, där du kommer arbeta med allt från ax till limpa, vara delaktig i alla delar av ekonomiarbetet samtidigt som du ges möjlighet att lära dig nya arbetsuppgifter och bidra med din expertis till flera delar i organisationen.

What’s in it for me?

Du erbjuds en spännande arbetsplats med god utveckling och karriärmöjligheter, korta beslutsvägar och stora möjligheter till inflytande över din egen och företagets framtida utveckling. Du kan förvänta dig ett företag med starka ambitioner för ytterligare tillväxt och därmed stora möjligheter för vidare personlig utveckling. Kunden har kontor i centrala Stockholm, Sundsvall och Oslo och de erbjuder möjlighet till flexibilitet mellan arbete på plats och distans.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande, så om du är intresserad av tjänsten – skicka in ditt CV redan i dag!

Din utmaning

I rollen som Junior Accounting Manager / Financial Controller kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Avstämning och analys vid månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Årsredovisning (IFRS) och inkomstdeklaration.
  • Skatt- och momshantering.
  • Analys och rapportering av finansiella resultat.
  • Nära dialog med interna och externa intressenter.
  • Kvartalsrapporter.
  • Förbättringsarbete.
  • Lönehantering.
  • Kontakt med revisorer.
  • Planering och kontaktperson vid revision.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi med arbetserfarenhet inom redovisning och ekonomistyrning. Du har kunskap och erfarenhet kring redovisning för olika typer av finansiella instrument och erfarenhet inom finanssektorn. Tidigare erfarenhet från tillståndsprocesser för bank eller kreditmarknadsbolag är meriterande, även kunskap om BI-verktyg, SQL och programmeringsspråk. Vidare ser vi även att du har goda kommunikativa egenskaper i Norska eller Svenska samt Engelska och har mycket goda kunskaper i Officepaketet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en driven och prestigelös person med en positiv attityd som uppskattar en tjänst med stor variation. Det är viktigt att du är social och känner dig trygg med att skapa kontakter med människor. Du ansvarsfull och driver självständigt dina processer och är resultatinriktad. Du känner dig trygg i din roll och arbetar lösningsfokuserat med en positiv inställning. I ditt arbete är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitet. Du har god samarbetsförmåga, ett gott bemötande samt kan hantera stressiga situationer. Kunden arbetar prestigelöst, ambitiöst och gränsöverskridande. Kunden ser samverkan som en framgångsfaktor och välkomnar medarbetare som kan tillföra något nytt till organisationen. 

Kunden erbjuder

Hos kunden får du möjligheten att vara en del av en positiv och engagerad gemenskap där allas bidrag är viktigt för tillväxt och framgång. Som en del av denna koncern får man de förutsättningar och det stöd man behöver för att kunna utvecklas inom sitt eget kompetensområde, men även möjligheten att lära sig andra delar av verksamheten för att kunna vidareutvecklas inom bolaget. Kunden erbjuder en snabbrörlig, öppen och motiverande arbetsplats med kompetenta kollegor, där alla hjälps åt för att nå våra mål tillsammans. Kunden har en utmanande och spännande resa framför sig och finns i centralt belägna lokaler. Bolaget har idag ca 65 medarbetare i Stockholm, Sundsvall och Oslo.

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Pauline Mann, som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, på: pauline.mann@gazella.se.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Pauline Mann