IT Business Controller till Permobil

Gazella rekryterar nu en IT Business Controller till Permobil som tillhandahåller innovationer och skapar avancerade supportlösningar som berikar livet för människor som lever med funktionsnedsättningar. I rollen som IT Business Controller kommer du vara involverad i det långsiktiga och dagliga arbetet på Group IT och vara en del av IT-ledningsgruppen. Du kommer ha ett nära samarbete med bolagets CIO och ha ett stort fokus på att vidareutveckla IT-funktionen framåt. Rapportering sker till Vice President för Group Finance med streckad linje till bolagets CIO. Tjänsten är placerad i Kista med möjlighet till hybridarbete två dagar i veckan.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Vad Permobil erbjuder dig

Permobil erbjuder en företagskultur som kännetecknas av affärsdriv och engagemang där du får arbeta med kunniga och duktiga kollegor. På Permobil är de anställda engagerade i att hjälpa människor att uppnå den största nivån av oberoende genom bättre förståelse för deras användares behov. Det här är din chans att arbeta för ett meningsfullt företag som uppmuntrar personlig utveckling och mångfald.

Din utmaning

I rollen som IT Business Controller på Permobil kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

  • Se över och förbättra befintliga processer och rutiner för att vidareutveckla IT-funktionen.
  • Budgetering, prognoser och månatlig IT-kostnadsanalys för IT-organisationen.
  • Driva verksamhetsplaneringsaktiviteter kring investeringsbehov för IT-utrustning och löpande kostnader för IT.
  • Planera, prognostisera och följa upp projektkostnader.
  • Resultatstyrningsrapportering för IT-organisationen och för IT-projekt (inkl. upprättande av KPI:er).
  • Stödja projektledare med förberedelser av Business Case samt ha delaktighet i produktutvecklingsprocesserna.
  • Delta i förnyelser och utvärdering av nya IT-kontrakt.
  • Övrigt förekommande Ad hoc-uppgifter.

Erfarenhet

Vi söker dig med en civilekonomexamen eller motsvarande akademisk examen. Du har minst fyra års relevant erfarenhet inom exempelvis IT Controlling och har jobbat i internationella miljöer. Du har ett starkt systemintresse och har jobbat med både BI-verktyg och MS Office-paketet (främst Excel och PowerPoint). Det är inget krav men meriterande om du tidigare deltagit i systemimplementationer. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

För att lyckas i den roll så tror vi att du är en analytisk, proaktiv och kommunikativ person som är noggrann och mån om att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du har hög integritet och förmågan att prioritera och strukturera ditt arbete och föra saker framåt. I rollen som IT Business Controller är det viktigt att du är förändringsbenägen och flexibel.

Om Permobil

Permobil är ett ledande företag inom avancerad rehabiliteringsteknik och ägs av Investor AB. Vi finns i mer än 70 länder och har över 1600 anställda och har en årlig omsättning på ca. 5 miljarder kronor. Våra stora varumärken är Permobil, Tilite och Roho, med flera på väg in. I över 50 år har vi använt teknik och innovation för att underlätta vardagen för människor med olika funktionsnedsättningar. Detta fokus på innovation har gett Permobil utrymme att växa kontinuerligt och lönsamt. Vår avsikt är att fortsätta växa genom att nå nya marknader och lägga till nya teknologier och produkter.

Läs mer om Permobil på deras webbsida: permobil.com

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Permobil med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast (lovisa.fast@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Lovisa Fast Gazella