Group Controller till expansiva Fasadgruppen

För Fasadgruppens räkning rekryterar Gazella nu en initiativtagande och kommunikativ Group Controller som vill bidra till bolagets fortsatta tillväxtresa. Din roll kommer att vara bred och innefatta både financial- och business controlling. Vidare kommer du att få vara en del av ett expansivt bolag som har som vision att utveckla sin bransch genom att som enda rikstäckande aktör fortsätta växa och förbättra sitt erbjudande.

I rollen, som har placering på bolagets kontor centralt i Stockholm, kommer du att ansvara för att utveckla och förbättra dotterbolagens process för arbete med lönsamhetsuppföljning och rörelsekapitalhantering från början till slut. Du är ansvarig för att ta fram underlag och analys till intern rapportering för i huvudsak styrelse och koncernledning, och kommer därtill att följa upp, säkerställa och utveckla en korrekt finansiell rapportering såväl internt som externt.

Till denna tjänst söker vi en driven person med bred kompetens inom redovisning, rapportering, controlling och processarbete. Du är en person som kan fortsätta utveckla rollen som Group Controller och med egna initiativ kontinuerligt förbättra gruppens ekonomiprocesser. Du kommer att arbeta nära den centrala ledningsgruppen och rapportera direkt till gruppens CFO.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

I rollen som Group Controller till Fasadgruppen kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Utveckla en aktiv förvaltning av dotterbolagens rörelsekapital för att frigöra kapital över tid.
  • Analys och utvärdering av gemensamma riktlinjer för tillämpningen av projektredovisning, SVA samt ”overhead” i koncernens dotterbolag.
  • Ansvara för implementering av ovan i dotterbolagen för en ökad transparens i uppföljningen av bolagen sinsemellan.
  • Vara en av nyckelpersonerna för att implementera och utveckla stödsystem för en scorecard-rapportering på dotterbolagsnivå.
  • Vara en professionell kravställare mot dotterbolagen och löpande stödja i analys, uppföljning, och rapporteringsfrågor av verksamheten i dotterbolagen.
  • Systemägare övergripande för ett gemensamt projektuppföljningssystem på dotterbolagsnivå.
  • Ansvara för data och analys till den månatliga rapporteringen till styrelse och koncernledning.
  • Stödja budget- och prognosarbete i dotterbolagen.
  • Ha en nyckelroll inom koncernens och dotterbolagens interna kontroll och förändringsarbete för att effektivisera och förbättra bolagets processer.
  • Driva och medverka i ad-hoc projekt inom ekonomi, finans m.m.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen och minst 5 års erfarenhet av arbete med finansiell controlling på högre nivå samt gärna med kompletterande erfarenhet från både redovisning och business control. Du har sedan tidigare sannolikt varit involverad i systemprojekt och varit aktiv part i projekt avseende processförändringar. Vidare ser vi gärna att du har kunskap om företagsförvärv och har tidigare erfarenhet av att arbeta i en förvärvsintensiv verksamhet. Det är även meriterande om du har arbetat i ett börsnoterat bolag samt i en internationell miljö sedan tidigare. Du har goda kunskaper och kommunicerar väl i tal samt skrift på såväl svenska som engelska och har mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kommunikativt skicklig, strukturerad och kvalitetsmedveten. Du har projektledaregenskaper och kan på ett diplomatiskt sätt kommunicera och kravställa mot bolag, samtidigt som du har förståelse för deras vardag. För att lyckas i rollen ser vi därför att du är ansvarstagande, självgående, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är flexibel, nyfiken och lösningsorienterad med en god förmåga att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Som person letar vi efter dig som är öppen, social och drivs av att förbättra och hitta nya mer effektiva sätt att göra saker på tillsammans med kollegor i bolaget.

Om Fasadgruppen

Fasadgruppen är Nordens största och Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör av hållbara fasader med lokal närvaro, konkurrenskraftiga priser och gedigen erfarenhet av fasader. I Q1-2022 hade fasadgruppen en omsättning på 3 miljarder SEK och det jobbar idag ca. 1700 anställda totalt i Sverige, Norge och Danmark. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Fasadgruppen är i en expansiv fas och marknadsledande i branschen. Läs mer om fasadgruppen på deras Hemsida.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande. Passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Fasadgruppen med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Gustav Krieger (gustav.krieger@gazella.se) eller Gustav Almén (gustav.almen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

gukr