Fund Controller till Savills Investment Management

savills

Gazella rekryterar nu en Fund Controller till Savills Investment Management (Savills IM) som är en ledande fondförvaltare med fokus på fastigheter. I rollen som Fund Controller hos Savills IM arbetar du med bland annat med att ta fram, analysera och presentera investeringsrapporter samt vara involverad i nya investeringar. Rollen innefattar ingen löpande redovisning utan ditt arbete fokuserar istället på granskning av fondernas bokslut och förvaltningsrapporter. Arbetet sker tillsammans med övriga teamet och du rapporterar direkt till Head of Fund Finance i Norden.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Din utmaning

I rollen som Fund Controller på Savills IM kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Framtagande, analys och presentation av diverse investeringsrapporter för olika fastighetsfonder på månads- eller kvartalsbasis.
  • Koordinera månads- och kvartalsbokslutsprocesserna, inklusive granskning och analys av bokslut och förvaltningsrapporter upprättade av extern byrå.
  • Vara involverad i försäljnings och- köpprocesser avseende befintliga och nya tillgångar. Detta inkluderar bankfinansiering, strukturering och granskning av finansiell och skattemässig due diligence framtagen av externa rådgivare.
  • Bygga och upprätthålla relationer med externa parter så som advokater och banker, samt med transaktions- och kapitalförvaltningsteamen.
  • Uppföljning av bolagsstyrning, skatteefterlevnad och bankrapportering inom fonderna.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med en magisterexamen eller motsvarande och 2-3 års arbetslivserfarenhet, gärna från Big4 inom revision, transaktionstjänster eller en som controller. Erfarenhet av fastighets- eller finanssektorn ses som meriterande. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt. 

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du är en proaktiv och lösningsorienterad person med förmågan att hantera flera projekt samtidigt som du levererar solida resultat med ibland tajta deadlines. Du är en lagspelare som är mycket fokuserad på kvalitet, uppmärksam och har ett öga för detaljer. Vidare besitter du starka organisatoriska och sociala färdigheter.

Om Savills

Savills IM är ett globalt oberoende investeringsförvaltningsföretag inom Savills-gruppen, med en 30-årig meritlista och över 26,9 miljarder EUR i förvaltat kapital. Savills IM har vuxit till totalt 17 kontor och omfattar nästan 360 anställda. Läs mer om Savills på deras hemsida: savillsim.com

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Savills IM med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Gustav Almén (gustav.almen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Gustav Almén Gazella rekrytering