Financial controller till ebm-papst

Gazella rekryterar nu en Financial controller till ebm-papst som just nu befinner sig i en spännande tillväxtfas. I rollen som Financial controller på ebm-papst kommer du få varierande arbetsuppgifter där du kommer att vara ett CFO:s högra hand och delta i utvecklingen av rutiner för hela avdelningen. Tjänsten är placerad i nyrenoverade lokaler på huvudkontoret i Veddesta, norr om Stockholm. Dina kollegor i teamet trivs med att arbeta tillsammans och utmanar varandra till att nå nästa nivå.

Kan detta vara nästa steg för dig? Välkommen med din ansökan! Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag

Din utmaning

I rollen som Finacial controller på emb-papst kommer dina arbetsuppgifter vara: 

  • Budgetering och löpande analys av relevanta poster och nyckeltal för bolaget och koncernen.
  • Framtagande och vidareutveckling av korrekta och relevanta ekonomiska rapporter passande för verksamheten.
  • Stöd, samt processansvar för den löpande redovisningen som operativt utförs av två kollegor.
  • Månadsbokslut och avstämningar för bolaget i samarbete med redovisningsansvarig.
  • Delta i upprättande av årsbokslut samt årsredovisning.
  • Vidareutveckla rapporter i Qliksense samt i Planacy.
  • Ansvar för avgifter, skatte- och momsredovisning.
  • Delta i uppgraderingsprojekt av SAP som kommer att genomföras under våren 2023.
  • Projektredovisning.
  • Andra uppkommande ad-hoc utredningar och analyser som kan uppstå på ekonomiavdelningen.

Erfarenhet

Vi söker dig med gedigen redovisningsbakgrund och erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har flerårig erfarenhet av ekonomisk rapportering, har ett systemintresse och är en mycket van användare av Excel.  I denna roll behöver du också kunna kommunicera flytande på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen ser vi att du är lösningsorienterad och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare uppskattar du att arbeta med system- och processförbättringar och motiveras av att arbeta mot deadlines. Som person är du en prestigelös lagspelare som trivs att arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor samtidigt som du är ansvarstagande och arbetar väl självständigt.

Om ebm-papst

ebm-papst är ett världsledande företag som utvecklar, tillverkar och säljer energieffektiva fläktar, elmotorer och drivenheter. De har spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik och aerodynamik ligger till grund för deras framgångsrika koncept. De erbjuder systemlösningar för ökad komfort och energioptimering av fastigheter, samt kundspecifika datadrivna system för optimal användning av våra produkter i OEM-lösningar. Deras kunder återfinns i branscher som exempelvis ventilation, telekommunikation, automation och medicinteknik samt kyla-, värme-, elektronik- och fordonsindustrin. Läs mer på ebmpapst.se

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV på Gazellas hemsida via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast (lovisa.fast@gazella.se) är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

lofa