Financial Controller till bolag inom bank och finans

gazella

Gazella rekryterar nu en Financial Controller till ett internationellt bolag inom bank och finans. Tillsammans med övriga medarbetare i teamet kommer du arbeta brett inom Financial controlling. Ekonomiavdelningen på detta bolag omfattas av ett 50-tal medarbetare och dataflödena är omfattande. Med en entreprenöriell inställning till arbetet ges du stort utrymme till egna initiativ. Det finns goda utvecklingsmöjligheter och vi söker dig som är analytisk, lösningsorienterad och ser en långsiktig karriär inom bolaget. Kulturen på detta bolag är öppen, varm och familjär. Stämningen är prestigelös och man delar med sig av både med- och motgångar. Koncernen är partnerstyrd och finns i flera olika länder. I denna roll kommer du rapportera till Head of Financial Controlling.

Vi kommer intervjua kandidater löpande till denna tjänst så om du är intresserad av denna roll – skicka in din ansökan redan idag!

Din utmaning

I rollen som Financial Controller kommer dina arbetsuppgifter innefatta:

  • Sköta bokslutsarbete både månad,- kvartals, och årsvis.
  • Arbete med Årsredovisning.
  • Sköta rapportering till Finansinspektionen.
  • Arbete med resultat- och balansräkning.
  • Prognos- och budgetarbete.
  • Sköta uppföljningen av KPI:er.
  • Uppföljning av kapital och likviditet.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med en akademisk examen samt några års arbetslivserfarenhet, önskvärt är om du tidigare arbetat inom bank- och finansbranschen eller som Junior Financial Controller. Vi söker dig som har en gedigen förståelse för redovisning och även erfarenhet från att arbeta med redovisning, alternativt revision. Vidare ser vi gärna att du är systemintresserad och har goda kunskaper inom Power BI och Excel. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med ett starkt ägandeskap för ditt arbete. Du tar initiativ, kommer med förbättringsförslag och du tar ansvar för att leveransen håller deadlines och har hög kvalitet. Du är strukturerad, noggrann och du har förmågan att vända problem till utmaningar. Du är en ambitiös lagspelare som ser värdet i att skapa långsiktiga relationer, såväl internt som externt.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Pauline Mann (pauline.mann@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du intresserad av jobb inom ekonomi, men inte av just denna tjänst? Registrera in ditt CV här för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

pama