Finance Manager till internationell koncern

gazella

Gazella rekryterar just nu en Finance Manager till en internationell, börsnoterad koncern. Du kommer i den här tjänsten att få arbeta i en dynamisk, öppen och fartfylld arbetsmiljö där du som Finance Manager blir en nyckelperson i verksamheten och rapporterar direkt till CFO. Till den här rollen söker vi dig med minst 5 års erfarenhet inom revision och/eller erfarenhet som Financial Controller på koncernnivå. Är du nyfiken på att höra mer? Skicka in din ansökan redan idag!

Din utmaning

I rollen som Finance Manager kommer dina arbetsuppgifter bland annat vara:

  • Övergripande ansvar för redovisningen i koncernens svenska holdingbolag.
  • Assistera och vägleda juniora kollegor.
  • Analysera centrala koncernkostnader, lyfta fram nyckelfrågor för Business Control.
  • Ekonomiskt bollplank för interna organisationen.
  • Upprätta årsredovisningar och säkerställa korrekt redovisningssed.
  • Äga K3/IFRS-översättningen av flera svenska enheter.
  • Delta i projekt tillsammans med konsolideringsteam och Business Controllers.
  • Upprätta och underhålla ett ramverk för skatterapportering i hela koncernen.
  • Första kontaktpunkt för externa skatterådgivare och revisorer för de svenska bolagen.
  • Delta i analysarbete och driva processförbättringar.

Erfarenhet

Till den här tjänsten söker vi dig med en examen i ekonomi och minst 5 års erfarenhet från revision, med fördel från en Big4-byrå. Du har erfarenhet av att granska internationella, börsnoterade koncerner. Du har uppdaterade kunskaper om IFRS och vi ser det som meriterande om du har kunskap om koncernredovisning/konsolidering.  Med fördel har du även erfarenhet av Financial Controlling på koncernnivå. Du har mycket bra kunskaper i excel, goda systemkunskaper och talar och skriver flytande på engelska.

Personliga egenskaper

För att lyckas i den här rollen är du en person med en stark drivkraft och bra självledarskap. Du är initiativtagande, nyfiken och orädd för att ta dig an nya utmaningar. Du drivs av att jobba i ett entreprenöriellt bolag där var dag skiljer sig från den andra.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Julia Franzén Gazella