Ekonomiansvarig produktionscontroller till IV Frohe Sweden

Gazella rekryterar nu en Ekonomiansvarig till IV Frohe Sweden. Till den här tjänsten söker vi dig som har 5-10 års erfarenhet av redovisning och/eller controlling inom producerande verksamheter och är redo för nästa steg i karriären med ett helhetsansvar för ekonomin. I rollen som Ekonomiansvarig kommer du ha ett överordnat ekonomiansvar, ansvar för operationell controlling i produktion och ingå i ledningsgruppen. Du kommer rapportera direkt till bolagets VD.

Vad Frohe erbjuder dig

Hos IV Frohe blir du del av ett sammansvetsat team som präglas av den familjära kulturen och engagemanget för bolagets unika verksamhet. I rollen som Ekonomiansvarig får du möjligheten att ta dig an ett stort eget ansvar, arbeta självständigt och utvecklas i din roll som ekonom. Din primära arbetsplats kommer vara på IV Frohes kontor i Tyresö, med viss flexibilitet kring hemarbete.

Din utmaning

I rollen som Ekonomiansvarig på IV Frohe kommer dina arbetsuppgifter vara:

 • Ansvarig för period- och årsredovisning
 • Leda och koordinera budgetprocessen
 • Periodisk rapportering till ledningen, koncernen och bolagets styrelse
 • Planering och uppföljning av kassaflöde, likviditet och rörelsekapital
 • Controlling av projekt, projektutvärdering och periodiseringar
 • Sätta rutiner för att följa upp kostnadsutfall på tillverkade order och kassationer
 • Ta fram relevanta kalkyler, KPI:er och lönsamhetsanalyser
 • Utveckla och följa upp kontrollrutiner för investeringar, kostnader och betalningar
 • Uppföljning av lån/leasingavtal, försäkringar, pension, lön mm
 • Daglig uppföljning av företagets ekonomiska och finansiella situation
 • Extern kontakt med tredjepartsaktörer som revisorer och skattemyndigheter
 • Rapportera in uppgifter till myndigheter och pensions- och försäkringsbolag

Erfarenhet

Till den här tjänsten söker vi dig som tidigare arbetat med ekonomi i producerande verksamheter. Du har 5-10 års erfarenhet som senior redovisningsekonom och/eller produktionscontroller. Med fördel kommer du från något mindre verksamheter där du fått arbeta brett med ekonomi.

Du arbetar självständigt med månads,- kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning. Du har goda kunskaper i excel och vi ser det som starkt meriterande om du tidigare arbetat i Jeeves. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i den här rollen trivs du i en position där du får möjligheten att arbeta självständigt. Du är initiativtagande, drivande och besitter ett gott självledarskap. Du ser förbättringar och agerar på det, och du prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Vidare är du analytisk och har ett öga för detaljer. Du är prestigelös, lättsam och trivs i en familjär företagskultur.

Om Frohe

I över 30 år har Frohe Group tillverkat formsprutade plastdetaljer och monterade enheter av högsta kvalitet för användning inom en rad olika industrier som MedTech/medicinteknik, lantbruk/mejeri, vitvaror och fordon. Innovativa produktionsteknologier samt tillverkning och montering i renrum gör det möjligt för oss att leverera överlägsen design, funktionalitet och kvalitet med hög kostnadseffektivitet. Frohe ingår i koncernen IV Group sedan 2020.

Läs mer om IV Frohe på deras hemsida: frohe.com

Ansökan

För den här tjänsten intervjuar vi kandidater löpande. Skicka in din ansökan redan idag! I den här rekryteringen samarbetar IV Frohe Sweden med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

jufr