CFO till Äleven

äleven

Gazella rekryterar nu en CFO till Äleven för att bidra till bolagets fortsatta tillväxtresa. I denna roll kommer du att vara en del av ett expansivt och entreprenöriellt bolag med ambition att bli ledande aktör inom konsulttjänster inriktade på digital transformation och kommunikation. Du blir en nyckelperson i organisationen och kommer vara en del av ledningsgruppen. I ditt arbete kommer du att ansvara för ekonomifunktionen och kommer att arbeta både strategiskt och operativt samt vara delaktig i planerad kommande börsnotering.

Äleven erbjuder en entreprenöriell, nyfiken och prestigelös kultur, med kontor beläget centralt på östermalm, och möjligheter finns till delägarskap.

Är detta en resa du vill vara med på? Välkommen med din ansökan! Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Ansvara för organisationens ekonomi och redovisning i form av bokslut, revision och deklarationer.
  • Utveckla processer, verktyg och standarder för effektiv månatlig, kvartalsvis och årlig rapportering.
  • Stötta och leda portföljbolagens ekonomifunktioner.
  • Finansiell planering och analys av gruppens utveckling.
  • Supportera förberedelse och genomförandet av kommande börsnotering.
  • Kommunikation mot marknaden i en publik miljö.
  • Stötta M&A funktionen.

Erfarenhet

Till denna tjänst söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi. Du har sannolikt minst 5 års erfarenhet av arbete med ekonomi, gärna med bakgrund från revision, redovisning eller controlling. Har du CFO erfarenhet sedan tidigare är det meriterande. Du har mycket goda kunskaper inom redovisning inklusive IFRS. Vidare ser vi gärna att du är affärsmässigt lagd och har en god analytisk förmåga. Du talar och skriver flytande på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kommunikativt skicklig och är en god ledare med ”doer” attityd. Vidare, trivs du med att jobba i team och som person är du ödmjuk, har en stark personlig integritet och alltid nyfiken på att lära dig nya saker. Välkommen till ett bolag där du får lov att växa genom ansvar och bli del av en entreprenöriell, nyfiken och prestigelös kultur!

Om Äleven

Äleven bygger och investerar i framåtblickande konsultbolag som hjälper kunder att navigera och växa i den digitala eran. Fokusområden är kundnära tjänster inom digital transformation och kommunikation, med ett värdeerbjudande som täcker såväl digital strategi, varumärkesutveckling, webb/app-utveckling, marknadsföring och produktutveckling. Älevens strategi bygger på att förvärva nischade aktörer med kompletterande erbjudande, där man som entreprenör får driva vidare bolaget självständigt men dra fördel av gruppens kompetens och finansiella styrka för vidare expansion. Bland bolagets investerare finns bland andra Kamjar Hajabdolahi (BLQ Invest), serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh och David Sandström (CMO, Klarna). I bolagets ledningsgrupp finns erfarna och välutbildade personer med god erfarenhet inom M&A, finans, consulting och strategi från bland annat Nordea, Boston Consulting Group och Serendipity Innovations. Äleven grundades 2021 och har redan genomfört ett antal förvärv. Fokus i nuläget är på den nordiska marknaden.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV för tjänsten på Gazellas hemsida via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Äleven med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jennifer Mara (jennifer.mara@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.