Business Controller till Hem

Gazella rekryterar nu en driven och affärsorienterad Business Controller till snabbväxande Hem, ett internationellt designvarumärke som utmanar möbelindustrin på global nivå. Bolaget växer snabbt och utökar nu sitt finansteam med en Business Controller. Som Business Controller på Hem kommer du att ha en central roll i ett drivet, resultatorienterat och engagerat team där du rapporterar till bolagets CFO/vice VD. Du kommer vara drivande i utvecklingen av bolagets ekonomi- och verksamhetsstyrning, understödja CFO/vVD i strategiska verksamhetsfrågor, driva affärsutvecklande projekt samt bistå med support och utbildning för hela företaget.

Vad Hem erbjuder dig

Hem är en arbetsplats för ambitiösa individer som motiveras av nyfikenhet, vågar utmana existerande sanningar och processer samt som kommer med kreativa lösningar på nya vägar framåt. Huvudkontoret är centralt beläget i Stockholm och på plats kommer du välkomnas av ett tätt sammansvetsat team som tillsammans arbetar engagerat mot gemensamma mål. Dessutom erbjuds du bra förmåner samt en social och öppen arbetsplats med kollegor som gärna umgås.

Din utmaning

I rollen som Business Controller på Hem kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara:

  • Ansvara för budget- och prognosarbete ink. riskanalyser.
  • Utveckla bolagets kontrollfunktion, implementera effektiva styrverktyg samt äga BI.
  • Följa upp på och säkerställa resultat, utveckla KPI:er samt proaktivt föreslå och driva initiativ till lönsamhetsförbättringar.
  • Analys av verksamhetens resultat, månads-, kvartals- och årsvis samt rapportering till ledning och styrelse.
  • Stödja ekonomiavdelningen och den operativa verksamheten i finansiella frågor.
  • Stötta ledningen med att ta fram beslutsunderlag för diverse bolagsinitiativ och driva åtgärder i syfte att förbättra bruttovinst och kostnadskontroll, i linje med företagets affärsplan.

Erfarenhet

Till den här tjänsten söker vi dig med en universitets-/högskoleexamen i företagsekonomi eller motsvarande samt minst 3 års erfarenhet av arbete som Business Controller eller liknande. Du har grundläggande kunskaper inom redovisning och relevanta redovisningsprinciper och är väl införstådd i samspelet mellan det finansiella resultatet/planeringen och den operationella verksamheten, samt har dokumenterad erfarenhet från att driva lönsamhets- och effektivitetsförbättringar.

Du har med fördel tidigare arbetat i snabbväxande organisationer och/eller i verksamhet med fysiska produkter och lager. Vidare är du kunnig i och intresserad av Navision eller liknande affärssystem, excel och Business Intelligence-verktyg. Du kommunicerar flytande på såväl engelska som svenska, i tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll ser vi att du är en driven och lösningsorienterad person med hög analytisk förmåga och kapacitet att röra dig mellan strategiskt, taktiskt och operativt perspektiv i olika frågeställningar. Du sätter dig snabbt in i utmaningar och problemställningar och har god förmåga att självständigt driva förändring och lönsamhetsförbättringar. Ett intresse för möbler och design är såklart ett stort plus!

Du är också beslutskraftig, lyhörd, har ett affärsorienterat arbetssätt och kan stötta och utmana chefer och ledare på olika nivåer genom att vara pedagogisk och förtroendeingivande i tydliggörande av resonemang för att konkretisera olika ståndpunkter och förslag på lösningar.

Om Hem

Hem är ett oberoende designvarumärke som skapar en ny generation av hållbara möbler, accessoarer och belysning. Tillsammans med världsledande designers och konstnärer utvecklar, tillverkar och distribuerar Hem ikoniska produkter för hem och arbetsplatser över hela världen. Läs mer om Hem på deras hemsida: hem.com

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Hem med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: