Business Controller till Alligo

Gazella rekryterar nu en driven Business Controller till Alligo, som står inför en spännande och expansiv fas och söker dig som vill vara med och påverka affärsområdets fortsatta tillväxt.  I rollen som Business Controller på Alligo kommer du att följa upp koncernens prestation, dotterbolagen samt konceptvarumärkena Swedol, TOOLS, Grolls samt Univern. Du kommer även delta i arbetet med att implementera, utveckla och följa upp budget. I denna roll kommer du bli en del av ett team med tre controllers och rapportera till Group Business Controller.

Vad Alligo erbjuder dig

Alligo erbjuder en utvecklande och arbetsmässig miljö där man vägleds av tre gemensamma värderingar: Engagemang, Samarbete och Kompetens. Oavsett roll så strävar dem alltid mot att arbeta tillsammans, som en del av ett lag med gemensamma värderingar och mot ett gemensamt mål. Inom Alligo främjas nya initiativ samt förändring och du kan se fram emot att få vara med på en resa präglad av kontinuerlig utveckling och expansion.

Kan detta vara nästa utmaning för dig? Vi kommer att intervjua kandidater löpande för denna roll och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Säkerställa högkvalitativ rapportering och uppföljning till den koncernens ledningsgrupp och styrelse med fokus på lönsamhet och effektivitet samt KPI-er.
  • Vara delaktig i koncernens budgetprocess.
  • Aktivt deltaga i strategiarbetet.
  • Kalkyler och uppföljning av nyinvesteringar.
  • Uppföljning av försäljning och marginaler.
  • Vara support till centrala funktioner i löpande uppföljning.
  • Utveckling av BI system tillsammans med BI funktionen.
  • Diverse ad hoc analyser.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi som har erfarenhet av liknande befattningar eller arbetsuppgifter samt har erfarenhet av att jobba i en transaktionsintensiv verksamhet / bolag inom retail. Du har goda kunskaper i redovisning samt koncernrapportering. Vidare ser vi också att du har en god förståelse av system och processer samt mycket goda erfarenhet av integrerade affärssystem samt BI system.  Du har även mycket goda kunskaper i Office365, främst Excel.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll söker vi dig som är driven, engagerad och proaktiv som person. I ditt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har god förmåga att prioritera arbete och möta deadlines. För att trivas i den här rollen ser vi också att du har en hög samarbetsförmåga. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, i såväl svenska som engelska.

Om Alligo

Alligo är ett affärsområde inom Momentum Group och är mest kända på marknaden genom våra starka konceptvarumärken Swedol, TOOLS, Grolls och Univern. Sammantaget omsatte Alligo 8,1 miljarder kronor 2020 och har cirka 2300 anställda. Tillsammans riktar Alligo sig i första hand till företagskunder inom industri & verkstad, bygg & anläggning, offentlig verksamhet, åkeri & transport eller jord- & skogsbruk. Alligo vet att de efterfrågar högsta kvalitet på produkter, tjänster och rådgivning och för att möta det har de en kompetent säljkår, nära samarbete med marknadsledande leverantörer och ständig utveckling av egna varumärken och sortiment.. Vi har webbhandel och cirka 200 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland. Läs mer på: alligo.com

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Skicka in din ansökan online på Gazellas hemsida via ansök-knappen. I den här rekryteringen samarbetar Alligo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jennifer Mara som är ansvarig rekryterare för denna tjänst: jennifer.mara@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.