Business Controller LOTS Group – Stockholm

lots

Gazella rekryterar just nu en Business Controller till finansavdelningen på LOTS huvudkontor. Rollen är global och fokus kommer att läggas på finansiell målsättning, prestationsanalys och att generera beslutsstöd till bolagets ledning.

Som Business Controller på LOTS kommer du att rapportera direkt till CFO:n som styr din agenda och utveckling i rollen. Du kommer att ingå i ett finansteam med 4 andra och ni kommer tillsammans arbeta nära lokala finansfunktioner och ledningar för att stödja verksamheten.

Vad LOTS Group erbjuder dig

Tjänsten är placerad på LOTS huvudkontor i Stockholm som ligger i nära anslutning till centralstationen. Då LOTS är en global organisation kommer internationella resor utgöra en del av arbetet. På LOTS får de anställda en hög grad av frihet och ansvar. Som en medarbetare på LOTS förväntas du följa befintliga processer och metoder, men förväntas använda eget affärssinne, analytiska förmåga, sociala färdigheter och gott omdöme för att utföra uppgifter utanför våra standardprocesser. Att vara en del i ett ungt och växande företag tvingar – och tillåter – dig att vara självgående och lösningsorienterad.

Vi intervjuar kandidater löpande för denna tjänst. Om du är intresserad av denna roll – ansök redan idag!

Din utmaning

Exempel på arbetsuppgifter i rollen som Business Controller på LOTS:

 • Analys av månadsresultat.
 • Genomgång av resultat i månadsmöten med alla delar av verksamheten (MBR).
 • Bokslutsaktiviteter.
 • Kortsiktig finansiell planering med budget och prognoser.
 • Långsiktig finansiell planering.
 • Utvärdering av nya affärsmöjligheter/ investeringar.
 • Agera allmänt stöd till CFO:n och regionala chefer.

Vem vi söker

Vi söker dig som är analytisk, datadriven och som tycker om att ta sig an nya utmaningar. Du trivs i en roll där du har möjlighet att faktiskt påverka och samverka i att driva bolaget framåt. Du gillar det faktum att företaget är ungt med en entreprenöriell anda.

Vi ser gärna att du har minst ett till tre års tidigare erfarenhet av att arbeta som business controller, helst med en god förståelse av redovisning, budgetprocesser samt bokslut. Du besitter även ett bra affärssinne och kan snabbt identifiera vad som driver lönsamhet i en verksamhet. Dessutom är du redan, eller strävar efter att bli, en Excel-expert; du finner det märkligt tillfredsställande att bygga snygga och smarta modeller.

Kvalifikationer

 • Relevant universitetsexamen
 • Goda kunskaper i MS Office-programvara – mycket goda i Excel
 • Stark analytiska förmåga, inklusive problemlösning
 • God finansiell- och verksamhetsförståelse med intresse av sambandet där emellan
 • Lyhörd, driven och flexibel
 • Måste vara tillgänglig för internationella resor (~5%)
 • Minsta språkkunskapskrav: flytande i svenska och engelska, andra språk anses vara meriterande (särskilt portugisiska och spanska)

Om LOTS Group

LOTS Group är ett logistikbolag inom Scania koncernen. Sedan 2019 har LOTS vuxit globalt inom det största affärsområdet, Transport Operations, där bolagets äger och optimerar transportflöden åt sina kunder. Nu går bolaget in i en ny fas som syftar till att skala upp tjänsten Logistic Services, en kostnadseffektiv komplett logistiklösning med lägre utsläpp.

LOTS framgång bygger på fyra pelare – Lean-arvet från Scania, ny teknik, kundspecifika lösningar samt ett övergripande fokus på hållbarhet. Det strategiska målet är att bygga ut Scanias kommersiella och operationella förmågor i syfte att förbereda sig inför en framtid där tekniken kommer ändra förutsättningar för Scanias nuvarande affärsmodell. Läs mer om LOTS Group på deras hemsida: lotsgroup.com

Om ekonomiteamet

LOTS centrala ekonomiavdelning utgör grunden för effektiv styrning av den globala verksamheten. Ekonomiavdelningen ansvarar för att det finns en tydlig och skalbar struktur för att rapportera intäkter, utgifter och lönsamhet inom alla delar av verksamheten, sätter finansiella mål på lång och kort sikt för verksamheten genom budgetering och prognosaktiviteter samt mäter och kontrollerar prestationen inom samtliga affärsområden. Ur ett styrningsperspektiv ansvarar finansavdelningen också för att dela information och generera insikter som driver den interna dialogen och beslutsfattande. Genom noggrann analys säkerställer finansavdelningen att företagets resurser fördelas så optimalt som möjligt för att uppnå koncernens mål.

Ansökan

Låter detta som du? Skicka in ditt CV redan idag via ansök-knappen i denna annons! För denna process samarbetar LOTS Group med Gazella, vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Eric Dupree, erik.dupree@gazella.se , som är ansvarig rekryteringskonsult för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Eric Dupree Gazella