CFO till CURA of Sweden

Gazella rekryterar nu en affärsorienterad CFO till det växande e-handelsföretaget CURA of Sweden. Bolaget är ett entreprenörsdrivet produktföretag med en ledande position på den Europeiska marknaden för sömnhälsa och främst på innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn och ökat välbefinnande. Koncernen är i en inledande fas av en spännande förändringsresa från wholesale till D2C och vi söker därmed en strategisk och datadriven CFO som kommer att arbeta i en affärsnära roll samt verka för att utveckla koncernens affär. Du kommer ha det yttersta ansvaret för den ekonomiska styrningen samt redovisningen och arbeta med att utforma samt utveckla arbetssätt och rutiner inom ekonomifunktionen. Du kommer ha personalansvar för två anställda på ekonomifunktionen, rapportera direkt till koncernens VD och kommer vara en del av ledningsgruppen. Tjänsten är placerad på bolagets kontor vid härliga Hornstulls strand i Stockholm.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande, så om du är intresserad av tjänsten – skicka in ditt CV redan i dag!

Din utmaning

I rollen som CFO på CURA of Sweden kommer dina arbetsuppgifter att vara:

 • Övergripande ansvar för ekonomifunktionens arbete, både redovisning och ekonomistyrning.
 • Genomföra månatlig rapportering till VD och styrelse gällande analys och ekonomiskt utfall.
 • Utveckla, effektivisera och följa upp verksamheten.
 • Leda pågående- och framtida förändringsprojekt.
 • Implementering, utveckling och effektivisering av Power-BI, ERP- och lagersystem.
 • Ansvara för legala frågor inom ekonomi.
 • Ansvara för arbetet med budgetering och forecast.
 • Personalansvar för en Redovisningsekonom och en Business Controller.
 • Vara ett strategiskt och finansiellt bollplank till VD, ledningsgrupp och övriga kollegor.
 • Vara en del av företagets ledningsgrupp där du förväntas att aktivt bidra till utveckling, kontroll och effektivisering av verksamheten.
 • Ansvara för kontakt med revisorer, förhandling med banker och andra motparter för ekonomi.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi, med cirka 5-10 års erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete. Vi ser gärna att du har arbetat inom revision och/eller redovisning och att du därefter har arbetat med ekonomistyrning i rollen som Business Controller och/eller en bred och strategisk roll som Ekonomichef/CFO. Tidigare erfarenhet från e-handel och/eller retailbolag samt snabbväxande tillväxtbolag är ett krav. Erfarenhet från snabba tillväxtresor ses som ytterst meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en affärsorienterad, proaktiv och självgående person med stark analytisk förmåga. Du är intresserad av system och ett datadrivet arbetssätt för att nå effektiva flöden samt har ett eget driv att nå uppsatta mål samtidigt som du har hög integritet. Du drivs av både det finansiella och affärsmässiga och trivs i ett snabbväxande bolag. För att passa in i rollen är det viktigt att du triggas av att vara en del av affärsuppgörelser och att företräda bolaget i formella sammanhang. Vidare ser vi att du är en van ledare och att du har dokumenterad ledarerfarenhet sedan tidigare.

CURA of Sweden

Hej från oss på CURA of Sweden! Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med cirka 40 kollegor utspridda i Norden i en platt organisation med öppet klimat där den enskilde medarbetaren får ta stort eget ansvar. Som medarbetare uppmuntras du att komma med idéer och det finns goda möjligheter till personlig utveckling. En tydlig start-up känsla präglar företaget och det är högt i tak och nära till beslut.

CURA of Sweden är ett svenskt företag som grundades år 2017. Bolaget är ett entreprenörsdrivet produktföretag med en ledande position på den Europeiska marknaden för sömnhälsa och främsta fokus på innovativa sovrumsprodukter som bidrar till bättre sömn och ökat välbefinnande. Med ett snabbt växande sortiment och ett stort distributionsnät arbetar CURA of Sweden för att bli en global marknadsledare inom innovativa och högkvalitativa sovrumsprodukter. Bolagets hemmamarknad är Sverige och den största marknaden är för närvarande Tyskland, men finns även i Norden och Europa. Läs mer på hemsidan: curaofsweden.com

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Ansökningar hanteras löpande. I den här rekryteringen samarbetar Cura Of Sweden med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Felicia Bylund, som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, på: felicia.bylund@gazella.se.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Felicia Bylund Gazella Interim