Så skapar du en stark profil på Linkedin – för ökad chans till drömjobbet.

Allt fler förstår fördelen med att ha en snygg och uppdaterad profil på världens största affärsplattform Linkedin, där du berättar vem du är och vad du kan, för att stärka ditt personliga varumärke. Ju aktivare du är desto större chans är det att bli hittad och att ditt nätverk vet vad du kan. Dagen du blir sugen på att byta jobb eller blir uppsagd kommer Linkedin hjälpa dig hitta ett jobb snabbare. Många arbetsgivare kikar dessutom på din profil innan anställning, därför är det viktigt att hålla profilen snygg och att komplettera och uppdatera din personliga sida regelbundet. Vi har sammanställt tips för hur du skapar en framgångsrik personlig profil på Linkedin.

Rocka din presentation

Lägg till ett professionellt foto, det är 14 gånger mer troligt att företagare kollar din profil om du har ett professionellt foto. Skriv en rubrik som väcker uppmärksamhet. Tänk det som en slogan för dig själv, där du förklarar ditt expertområde, titel och gärna vilket företag du jobbar på. Profiler med två eller flera erfarenheter/titlar är mycket mer sannolika att hittas av rekryterare. Lägg ner tid på att skriva en bra och övertygande sammanfattning, gärna på 40 ord eller mer.

 

Beskriv dina erfarenheter

Under erfarenheter specificerar du din tidigare arbetserfarenhet. Ange tjänst och tidsperiod och få med en kort beskrivning av dina huvuduppgifter och resultat under varje erfarenhet. Glöm uttrycket ”spara det bästa till sist”, börja med det viktigaste först och var tydlig och konsekvent i beskrivningen.

Här kan du även lägga till media som foton, presentationer och videos. Att lägga till media ger en väldigt dynamisk och visuell representation av dig och/eller det företag du jobbar på. Lägg till exempel till en beskrivande företagsfilm där eller sådant du gjort tidigare, såsom presentationer eller saker du deltagit på. Filmer fångar ögat och kan ge ett väldigt engagerande och professionellt intryck av din sida.

Lägg till dina färdigheter och se till att få dem bekräftade. Blanda viktiga färdigheter som exempelvis kunskaper i ett visst system eller program med roliga kunskaper som berättar mer om dig. Lägg också till volontärarbete, praktik eller om du har annan yrkeserfarenhet utanför vanliga anställningar. Nästan hälften av alla ledande befattningshavare säger att de ser dessa som likvärdiga med övrig yrkeserfarenhet.

 

Nätverka och engagera dig regelbundet

Du behöver engagera dig ofta i saker som är förenat med din yrkesroll för att bygga ditt professionella nätverk och få ditt nätverk att besöka din profil mer frekvent. Anslut dig till två eller tre relevanta nätverksgrupper för att skaffa ny kunskap och nya kontakter. Var aktiv och försök utöka ditt nätverk med personer du träffar, känner eller som jobbar i samma bransch och område som dig. Följ företag, branscher och personer du är intresserad av och var aktiv genom att dela, uppdatera din status, diskutera och publicera inlägg. Eftersträva att göra minst en aktivitet per dag.

 

 

Mer från bloggen

CSRD: En genomgång för ekonomer

Den europeiska lagstiftningen om hållbarhetsrapportering har tagit ett stort steg framåt med Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Den nya hållbarhetsrapporteringen har lyfts till samma nivå...

så bemöter du de höga förväntningarna på dig som konsult

Evolutionen av Controllerrollen

Vi lever i en snabbföränderlig tid där digitalisering, AI och ökat hållbarhetsfokus påverkar företagen. Som nyckelroll och bollplank till ledningen spelar Controllern en viktig roll...

evolutionen av controllerrollen

Fördelar med att jobba som ekonomikonsult

Att arbeta som ekonomikonsult är idag en relativt vanlig anställningsform som ger en fantastisk möjlighet att snabbt bygga på sig en hel del erfarenhet. Det...

Fördelar med att vara ekonomikonsult

Kontakta oss gärna

  • Namn:
  • E-post:
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.