Redovisningschef

Huvudansvaret för redovisningen på bolaget vilar på redovisningschefen  

Redovisningschefens ansvar

En redovisningschef har ett övergripande ansvar för bolagets eller organisationens redovisning, finansiella rapporter och processer. Som redovisningschef ska du kunna leda och entusiasmera andra medarbetare som jobbar inom redovisning och du ser till att rätt uppgifter tas fram i syfte att kunna redovisa rätt rapporter för att verksamheten utveckling.

Vad krävs av en redovisningschef?

Din roll kräver flera olika egenskaper, erfarenhet och kunskap. En god kontroll på vilka regelverks frågor som gäller och personen besitter stor kunskap inom årsredovisning.

Som redovisningschef har du erfarenhet av att ha tagit ansvar för olika lämpliga IT-system liksom ha förmågan att ställa krav på utveckling av dessa ur ett långsiktigt och hållbart perspektiv.

Att jobba med bokslut och intern rapportering är en stor del av ansvaret i rollen. Som redovisningschef behöver du kunna se ett mönster i redovisningen för att kunna effektivisera och utveckla processer samt se med ett kritiskt öga till hur redovisningen kan utvecklas och förbättras.

Som redovisningschef som behövs ett utåtriktat sätt att arbeta på och en hög kommunikativ förmåga för att kvalitativt kunna ha en bra kontakt med externa revisorer och hålla en nära kontakt med ekonomiavdelningen.

Som person är du en ledare som förväntas driva en redovisningsfunktion och andra medarbetare i rätt riktning, du ska känna dig trygg i att ha ett personalansvar.

Ansvaret kräver god kunskap i regler och lagar och oftast behöver du ha erfarenhet av redovisning på internationell nivå.

För att kunna axla ansvaret på ett bra sätt är det av största vikt att du är proaktiv, strukturerad, kan jobba självständigt och vilja utveckla andra och verksamheten.

Utbildning och erfarenhet

Du som redovisningschef har en högre ekonomisk utbildning riktat mot redovisning.  Erfarenhet av att ha arbetat inom revision och har också själv drivit en redovisningsfunktion.

Prata med oss på Gazella så berättar vi mer om hur vi arbetar med rollen och vad som är viktigt för oss i rekryteringen av en redovisningschef.

 

 

 

Rekrytering och interim inom ekonomi och finans

rekrytering

Rekrytering

Gazella är specialister på rekryteringar av roller till alla nivåer inom ekonomi och finans.

Läs mer
Rekrytering
Executive Search

Executive search

Gazella besitter kompetensen och metodiken för att erbjuda exekutiva rekryteringstjänster med full konfidentialitet.

Läs mer
Executive search
Interim

Interim

Gazella är specialister på bemanning av kvalitetssäkrade konsulter till tidsbegränsade uppdrag inom ekonomi och finans.

Läs mer
Interim
Interim Management

Interim management

Gazella erbjuder seniora underkonsulter till uppdrag och projekt där det krävs en interim manager, förändringsledare eller specialist.

Läs mer
Interim management

Kontakta oss gärna

  • Namn:
  • E-post:
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.