Risk-och informationssäkerhetsansvarig till HSB Finansstöd AB

hsb

Gazella rekryterar nu en Risk- och informationssäkerhetsansvarig till HSB Finansstöd AB som står under Finansinspektionens tillsyn som betalinstitut och är ett helägt dotterbolag till HSB Riksförbund. HSB Finansstöds uppdrag är att skapa förutsättningar för ett finansiellt tryggt och hållbart boende för alla HSBs medlemmar. Du kommer huvudsakligen arbeta med att utveckla och implementera den övergripande riskhanteringsprocessen samt ansvara för området informationssäkerhet. Du kommer ingå i en ny funktion under finans och utveckling och rapportera direkt till chefen för området. För att lyckas i rollen har du arbetat i liknande roll inom riskhantering och informationssäkerhet i minst 5 år och är som person analytisk, strukturerad och noggrann med en förmåga att alltid kunna se helhet. Du har ett nyfiket angreppsätt och drivs av att konstant förbättra processer och rutiner.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Vad HSB Finansstöd erbjuder dig

HSB strävar hela tiden efter att bli bättre, både som organisation och som arbetsplats, och det blir vi när medarbetarna utvecklas. Hos HSB är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning inom HSB en bra investering i din karriär. Organisationen präglas av kärnvärderingarna engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan och beslutsvägarna är korta, vilket innebär att du ges goda möjligheter att påverka. Du får också stor frihet under ansvar i arbetet och HSB försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig att skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Genom att bidra till organisationens framgång kommer dina insatser att värdesättas. Möjligheterna finns hos HSB.

Din utmaning

I rollen som Risk- och informationssäkerhetsansvarig på HSB Finansstöd kommer din arbetsuppgifter bland annat vara:

  • Utveckla och implementera den övergripande riskhanteringsprocessen genom att ansvara för dokument och strategier för området.
  • Analysera och utvärdera hur verksamheten påverkas när risker uppstår genom att ansvara för hur kontroller fungerar och se till att inträffade incidenter hanteras och hur verksamheten kan förbättras.
  • Ständigt hålla dig uppdaterad på kommande regelverksuppdateringar och proaktivt anpassa HSB:s riskhantering i enlighet med dessa.
  • Utveckla riskmodeller.
  • Ansvara för hantering och rutiner relaterat till informationssäkerhet.
  • Utbilda och kravställa internt inom ansvarsområde.

Erfarenhet

För att vara en relevant kandidat för denna tjänst ser vi att du har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi, IT eller riskhantering som nu söker en långsiktig arbetsplats och en roll att växa in i. Vi ser att du har arbetat i liknande roll inom riskhantering och informationssäkerhet i minst 5 år, gärna mot finansiell tillståndspliktig verksamhet. Du har tidigare arbetat med att leda förbättringsarbete och tagit del av implementation likväl som genomförandet operativt i verksamheten. För denna tjänst krävs det även att du i tidigare roller har haft många kontaktytor och på så sätt har lätt att kommunicera och samarbeta med olika intressenter.

Personliga egenskaper

Vi tror att du som person som drivs av att arbeta med kontinuerlig förbättring av arbetssätt och processer. Du är strukturerad, noggrann och lägger stor vikt i att leverera hög kvalitet. Vi ser att du är inkluderande, pedagogisk med god kommunikationsförmåga då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen och även påvisa vilka konsekvenser risker kan medföra om de inträffar. Därutöver är det viktigt att du kan arbeta självständigt och samtidigt se ditt bidrag som en del i en helhet.

Om HSB

HSB är Sveriges ledande bostadskooperation med fastighetsförvaltning och bostadsutveckling som kärnaffär. HSB Finansstöd AB är ett helägt dotterbolag till HSB Riksförbund. Vårt uppdrag är att skapa förutsättningar för ett finansiellt tryggt och hållbart boende för alla HSBs medlemmar. Det gör vi genom att tillhandahålla tjänster till våra regionala HSB-föreningar. Idag ansvarar HSB Finansstöd för HSBs betaltjänstverksamhet som utför betalningar för bostadsrättsföreningar och andra kunder inom ekonomisk förvaltning och HSBs bosparande som är ett tryggt sparande som ger möjlighet till förtur till HSBs bostäder.

Ansökan

Kan det vara dig vi söker? Vi intervjuar kandidater löpande till denna roll, skicka in din ansökan redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Sophie Falk (sophie.falk@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: