Group Financial Controller till Munksjö Paper AB

Gazella rekryterar nu en Group Financial Controller till Munksjö Paper AB, som är moderbolaget i en internationell tillverkande koncern med ca 1200 anställda världen över. I din roll som Group Financial Controller kommer du att få en stor möjlighet till utveckling och eget initiativtagande, i en internationell och innovativ miljö. Du kommer att sitta tillsammans med ett sammansvetsat team på huvudkontoret i Stockholm och har även löpande kontakt med kollegor i Europa, Latinamerika och Asien. Möjlighet till visst distansarbete finns.

Vad Munksjö erbjuder dig

Du kommer att bli del av ett bolag som är arbetar för en arbetsmiljö där man vill att du som anställd ska få bidra med dina kunskaper och samtidigt få dina idéer hörda. I och med att bolaget är globalt så kommer du att ha kontakt med ambitiösa kollegor världen över. För rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter.

Din utmaning

I rollen som Group Financial Controller på Munksjö Paper AB kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:

  • Vara högst delaktig i konsolideringsarbetet för koncernen, inklusive medföljande avstämningar i linje med IFRS.
  • Ansvar för moderbolagets redovisning inklusive resultat- och balansräkning. Upprätta koncernredovisningen enligt IFRS.
  • Samarbeta med tvärfunktionella team i arbete med budgetar och prognoser.
  • Säkerställa skatteefterlevnad i Sverige, inklusive skattedeklarationer och momsredovisning.
  • Ansvar för kostnadskontroll och identifiera möjliga besparingar och effektiviseringar.
  • Förbättra processer relaterat till redovisning och rapportering i SAP.
  • Vara kontaktperson till revisorer och myndigheter.
  • Upprätta och upprätthålla interna kontroller och finansiella policyer.
  • Övrigt förekommande Ad hoc-uppgifter.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en universitetsutbildning inom ekonomi och som därefter har jobbat i minst tre år med koncernredovisning. Du har gärna erfarenhet av IFRS och har med fördel arbetat i internationella bolag. Ett visst systemansvar kommer att läggas på rollen, så en fallenhet för IT, processer och system är av värde. Kunskaper i SAP är meriterande och vi förutsätter en mycket god Excelnivå.

Personliga egenskaper

Vi tror att du som person är driven, flexibel, engagerad och prestigelös. I ditt arbete är du ansvarstagande, strukturerad och har god förmåga att prioritera arbete och möta deadlines. För att lyckas i denna tjänst så är det centralt att du trivs i ett bolag som är inne i en kontinuerlig tillväxtresa vilket innebär att du löpande kommer att ställas inför nya utmaningar. Då du har flera kontaktytor globalt behöver du kunna kommunicera i tal och skrift flytande på engelska såväl som svenska och ha en förmåga att samarbeta med personer på distans.

Om Munksjö

Munksjö är den första internationella tillverkaren som enbart ägnar sig åt dekorpapper. Koncernen har en årlig försäljning om ca 500 miljoner euro och Munksjö är etablerad som en fristående koncern sedan 1 år tillbaka. Med över 400 års erfarenhet av papperstillverkning verkar företaget i Europa, Latinamerika och Asien. Läs gärna mer på: munksjo.com

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast: lovisa.fast@gazella.se , som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Lovisa Fast Gazella