Filmstaden söker Redovisningsekonom

filmstaden

Gazella rekryterar nu en redovisningsekonom till Filmstaden. Trivs du i en föränderlig miljö där du får bidra till att utveckla och förbättra? Har du ett intresse för hur systemen funkar och hänger ihop? Känner du samtidigt tillfredsställelse av månadsrutiner, när debet/kredit går ihop och du får till den där avstämningen/rapporteringen? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Som redovisningsekonom på Filmstaden blir du en del av ekonomifunktionen som består av totalt 13 medarbetare uppdelade på lön, redovisning och controlling. Filmstaden ingår i Northern Territory och har kollegor i Norge och Finland som dem samarbetar nära med. Som redovisningsekonom rapporterar du till Redovisningschefen.

Till denna roll söker vi dig som är tillgänglig för start omgående men för rätt person kan vi även ta hänsyn till eventuell uppsägningstid. Kan det vara dig vi söker? Vi intervjuar kandidater löpande, så skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

I rollen som Redovisningsekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefatta:

  • Anläggningsredovisning. Ha koll på investeringar, avskrivningar och inventeringar.
  • Kontrollsteget. Se till att leverantörsfakturorna bokas rätt.
  • Löpande bokföring. Boka reserver, kontera fakturor eller andra transaktioner.
  • Avstämningar. Balanskonton stäms av innan rapportering varje månad.
  • Rapportering. Exempelvis till SCB eller andra externa, eller interna frågeställare.
  • Delaktig i månads- och årsbokslut.
  • Löpande ad hoc uppgifter.
  • Back-up. Lära sig andra områden inom avdelningen för att kunna samarbeta och hjälpas åt, exempelvis under semester eller sjukdom.

Förutom de löpande arbetsuppgifterna kommer du vara delaktig i olika utvecklingsprojekt. Filmstaden jobbar mycket med att automatisera flöden och samordna rutiner inom territoriet, exempelvis införa samma ekonomisystem i Norge som i Sverige.

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande, med redovisningsinriktning. Vidare är det meriterande om du har några års erfarenhet av att arbeta med redovisning, fakturering, reskontror, avstämningar och rapportering. Du är en självgående person som kan ta egna initiativ samtidigt som du tycker om och vill samarbeta i grupp för att nå ett resultat, exempelvis för att nå ett månadsbokslut eller ett projekt.

Personliga egenskaper

För att trivas i denna roll tror vi att du, när exempelvis allt i systemen inte flyter som det ska, ser det som en utmaning och att du tycker det är roligt att bidra till att förbättra- och utveckla processer, rutiner och dess system. Du är en prestigelös person som vill vara en del av att skapa en rolig och utvecklande miljö. Förändringar sker löpande och du som person har en förmåga att anpassa dig till dessa förändringar samtidigt som du ser fördelar med dem. Goda kunskaper i engelska som svenska, såväl i tal som skrift, är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Om Filmstaden

Filmstaden AB är en av Sveriges ledande leverantörer av kultur och nöje med ca 12 miljoner biobesök per år. Vi driver biografer i Sverige på 21 orter med 32 425 fåtöljer i 255 salonger. Hos oss arbetar 1 200 fantastiska medarbetare. Vi ingår i ODEON Cinemas Group som ägs av världens största biografkedja AMC. Läs mer om filmstaden på deras hemsida: filmstaden.se

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Filmstaden med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Elsa Toorell (elsa.toorell@gazella.se ) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Elsa Toorell Gazella Interim Accounting