Analytisk Business Controller till Media-Saturn Shared Services AB

Analytisk Business Controller till Media-Saturn Shared Services AB

Gazella rekryterar nu en Business Controller till Media-Saturn Shared Services. Du kommer i denna roll att få vara en del av ett controllerteam om fem personer. Du kommer att jobba tätt tillsammans med inköpsorganisationen och ledningen samt fungera som högra hand till bolagets Head of Controlling. Som Business Controller kommer du få möjlighet till att få följa med på en spännande förändringsresa i en affärsnära och analytisk roll. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i transaktionsintensiva verksamheter och trivs i föränderliga miljöer. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Ansvara för att ta fram prognoser och budget kring bolagets försäljning och lönsamhet samt arbeta med uppföljning och planering.
  • Agera business partner och bollplank mot inköpsavdelningen inom organisationen.
  • Arbeta med avvikelseanalyser, inköpsplanering, forecasting och budgetering.
  • Presentera analyser och slutsatser samt komma med rekommendationer som leder till resultatförbättringar.
  • Utarbeta och kunna förklara delar av resultatet vid bokslut.
  • Ansvara och arbeta med ad-hoc analyser på begäran av ledningen och Head of Controlling.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, samt 3–5 års erfarenhet av business eller purchasing controlling sedan tidigare. Du har tidigare erfarenhet av budgetprocesser, forecasting och rapportering samt av att presentera slutsatser från analysarbete. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom retail eller inom en liknande bransch men det är inget krav. Du har goda kunskaper i Excel samt Power Point och det är meriterande om du tidigare arbetat i något BI-verktyg. Du har flytande kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du som person är initiativtagande, trivs i föränderliga miljöer och har affärsförståelse. Du är driven och vågar ifrågasätta och trivs i att arbeta analytiskt och dra egna slutsatser. Du kan jobba efter olika toppar i arbetsbelastningen. För att trivas i rollen bör du tycka om att låta dig utmanas och våga anta utmaningar.

Media Markt

Med fler än 850 varuhus i 14 länder gör det oss till den absolut största aktören inom hemelektronik i Europa. I mer än 35 år så har MediaMarkt varit kända för sina innovativa produkter, ett mycket tydligt kundfokus och en omfattande kund- och after sales-service. Vi lägger stort fokus vid företagskulturen då vi tror på att trivsam arbetsplats leder till nöjda kunder. Våra värdeord är bland annat Respekt, Affärsmannaskap, Kundfokus och Energi.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök redan idag via knappen nedan. Ansvarig kontaktperson är Linn Ericsson.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.