Redovisningsansvarig till Vimian Group

Gazella rekryterar nu en Redovisningsansvarig till Vimian Group. Vimian är en global koncern verksamma inom djurhälsa och levererar via sina dotterbolag läkemedel och tekniska lösningar till veterinärer, laboratorier och husdjursägare. Produkterna inkluderar exempelvis läkemedel med tillhörande klinisk forskning samt digitala plattformar för veterinärkliniker.

I rollen som Redovisningsansvarig kommer du arbeta med redovisningen för Vimian Group samt ett antal holdingbolag i koncernen och du rapporterar till Finance Manager. Till den här rollen söker vi dig som är analytisk, strukturerad och kommunikativ och du gillar att jobba brett med redovisning samt med utveckling och effektivisering av finansiella processer.  

 

Vad Vimian Group erbjuder dig: 

På Vimian blir du del av en global koncern med en stark kultur där värderingarna Act like a founder, Connect for impact, Unlock potential in others och Dare to be you präglar ditt arbetssätt och interaktionen med dina kollegor som är placerade runt om i världen. Du erbjuds en fartfylld arbetsmiljö och goda utvecklingsmöjligheter.
I rollen som Redovisningsansvarig kommer du ha din primära arbetsplats på Vimians kontor på Riddargatan i Stockholm och du erbjuds flexibelt hybridarbete. 
 

Din utmaning

I rollen som Redovisningsansvarig Vimian Group kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Löpande redovisning för ett flertal svenska holdingbolag (K3) 
  • Fullt ägande av månads- och årsbokslut 
  • Delvis involvering med framtagande av årsredovisning 
  • Skatteredovisning 
  • Koncerninterna mellanhavanden  
  • Ansvarig för att säkerställa rapportering och utbetalningar till Skatteverket 
  • Utveckla och förbättra rutiner och processer 
  • Hantering av kund- och leverantörsreskontra 
  • Enstaka projekt eller uppgifter för olika projekt 

Erfarenhet 

För den är rollen söker vi dig med en kandidatexamen i företagsekonomi eller motsvarande samt minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har erfarenhet av att driva redovisningsprocessen från ax till limpa där du självständigt arbetar med den löpande bokföringen, månads- och årsbokslut samt deltagit i att upprätta årsredovisningar.
Du kommunicerar flytande i tal och skrift på svenska såväl som engelska, då det används i det dagliga arbetet. Vidare besitter du goda kunskaper i Excel.
Vi ser det som starkt meriterande om du har erfarenhet från internationella eller förvärvsintensiva bolag sedan tidigare.
 

 

Personliga egenskaper 

För att lyckas i den här rollen ser vi att du är analytisk, strukturerad och kommunikativ. Du är proaktiv och prestigelös i ditt arbetssätt och drivs av att arbeta med utveckling och effektivisering av finansiella processer.
Du är drivande och ansvarstagande samt arbetar effektivt både självständigt och i team.  
 

 

Om Vimian Group

Vimian är ett globalt djurhälsoföretag verksamt inom fyra snabbväxande segment: Specialty Pharma, MedTech, Veterinary Services och Diagnostics. Vi anser att varje djur förtjänar den bästa tillgängliga vården. Därför sammanför vi framstående företag för att göra marknadens mest innovativa produkter och tjänster tillgängliga för fler veterinärer och djurägare.
Vimian Group är noterade på First North. Läs mer om Vimian på deras hemsida: 
https://vimian.com/  

 

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Vimian Group med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst. 

 

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Julia Franzén Gazella