Redovisningsansvarig Sortera

Gazella rekryterar nu en Redovisningsansvarig till Sortera, en samhällsaktör och länk i omställningen från en linjär till en cirkulär ekonomi. Som Redovisningsansvarig kommer du att vara nyckeln till att säkerställa korrekt redovisning, bokslut, skattehantering och rapportering för ett av deras affärsområden som omsätter ca 1 miljard.

 

Är du ambitiös och letar efter en koncern som matchar din drivkraft?

Din personlighet, attityd och entusiasm kommer att vara betydelsefulla tillgångar för teamet på Sortera. Du kommer att vara en del av ett team på 10 personer och rapportera till Ekonomichefen. Ditt nya kontor är placerat i Liljeholmen och viss möjlighet till distansarbete finns.

Din utmaning

I rollen som Redovisningsansvarig kommer dina arbetsuppgifter bland annat att vara:   

  • Månads- och årsbokslut ink koncernrapportering
  • Agera bollplank till kollegor
  • Delta i projekt avseende rutiner, processer och system inom affärsområdet
  • Moms- och skattedeklarationer 
  • Avstämningar
  • Proaktivt arbeta för att redovisningen stödjer och följer verksamheten
  • Upprätta årsredovisningar enligt K3

Erfarenhet  

Vi letar efter dig som innehar en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande utbildning samt minst 3 års erfarenhet från revision. Du har erfarenhet och förståelse för K-regelverken och intresse för IFRS. Dessutom är du skicklig på att upprätthålla struktur och har förmågan att skapa ordning och reda.

Du har en naturlig fallenhet för system, digitalisering, och besitter goda kunskaper i Excel. Din kommunikationsförmåga är utmärkt både på svenska och engelska, i såväl tal som skrift. 

   

Personliga egenskaper  

För att trivas och excellera i denna roll krävs det att du är kommunikativ, prestigelös och trivs i att jobba självständigt såväl som i grupp. Din inre drivkraft är tydlig när det kommer till att aktivt delta i och driva projekt framåt.

Du har också förmågan att identifiera när redovisningskompetens behövs och att erbjuda relevant stöd för att säkerställa bästa möjliga resultat. 

 

Om Sortera 

Sortera är en samhällsaktör och länk i omställningen från en linjär till en cirkulär ekonomi. Vår ambition är att bli norra Europa största företag inom vårt område. Att arbeta hos Sortera innebär att du kliver in i en varm företagskultur som präglas av en stark gemenskap och entreprenörsanda. Vi drivs av att hela tiden vara redo att ta nästa steg. Självklart har vi kollektivavtal och månar om våra medarbetare. 

 

Läs gärna mer på Sorteras hemsida: https://sortera.se/  

 

Är detta något som du vill höra mer om? Skicka in din ansökan redan idag! I denna rekrytering samarbetar Sortera med Gazella. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Lovisa Fast på: lovisa.fast@gazella.se  

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Lovisa Fast Gazella