Verksamhetsnära Head of Business Control till Nytida

Gazella rekryterar nu en Head of Business Control till Nytida, en del av det noterade ledande omsorgsföretaget Ambea. Nytida är ett starkt värderingsdrivet bolag med visionen ”Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”. I denna roll kommer du att ansvara för Business Control för Nytida AB med 450 enheter och en omsättning på fyra miljarder. Du kommer att ha personalansvar för sex medarbetare och leda en controllingorgansiation som jobbar väldigt nära affärsverksamheten. Du rapporterar till VD för Nytida men kommer även ha nära kontakt och samarbete med finansorganisationen centralt på Ambea. Rollen ingår i ledningsgruppen på Nytida och är stationerad på huvudkontoret i Solna vid Mall of Scandinavia.

Vad Nytida erbjuder dig

På Nytida hittar du en perfekt balans mellan det stora börsbolaget Ambeas muskler och ett helhetsansvar för att driva den affärsorienterade controllingen inom Nytida. Möjligheterna är stora att påverka i den kontinuerliga tillväxtresa som bolaget är inne i. Dina kollegor i teamet trivs med att arbeta tillsammans och utmanar varandra till nästa nivå. Här får du därför chans till en snabb utveckling då man gärna söker dig som får chans att utvecklas in i rollen.

Vi intervjuar kandidater löpande för denna tjänst så om du är intresserad av rollen – skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

I rollen som Head of Business Control på Nytida kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Leda och kontinuerligt utveckla controllingavdelningen bestående av fem Business Controllers samt en Administratör.
  • Månadsvis sammanställa och presentera resultatanalyser och andra beslutsunderlag till koncernledning och styrelse.
  • Att vara drivande i arbetet kring utveckling av affärsområdets specifika behov av uppföljning, vilket inkluderar kravställande på affärssystem och BI-verktyg (Excel/Axiom/PowerBI).
  • Granska och göra kalkyler och business case för förvärv, etableringar, entreprenadkontrakt och ramavtal.
  • Delta i olika koncerngemensamma projekt där digitalisering har varit högt prioriterat senaste åren och även kommer fortsätta att prioriteras högt för koncernen.
  • Planera och strukturera budget- och prognosprocesser utefter koncernens riktlinjer.
  • Medlem i Nytidas ledningsgrupp med fokus på den ekonomiska uppföljningen.

Erfarenhet

För att lyckas i den här rollen har du minst fem års erfarenhet från kvalificerat arbete inom ekonomiområdet där en del av den tiden bör varit fokuserat inom Business Control. Du har ett stort intresse för ledarskap men du behöver inte ha haft personalansvar sedan tidigare. I grunden har du sannolikt även en relevant examen från universitet eller högskola. Med fördel har du god erfarenhet av affärsnära controlling då fokus i rollen och funktionen är att jobba väldigt nära verksamheten. Du har även en vana och intresse för att på ett pedagogiskt sätt kommunicera med affärsverksamheten för att hjälpa dem att kunna fatta beslut med ett finansiellt underlag. Det är starkt meriterande med erfarenhet från personalintensiv verksamhet. Vidare är du både intresserad och kunnig i olika affärssystem samt har mycket goda kunskaper och vana av arbete i Excel och BI-verktyg, då dessa verktyg är en förutsättning för att lyckas väl i tjänsten. Du är bekväm med att arbeta på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

För att lyckas väl ser vi att du även har en stark analytisk förmåga, kombinerat med självständighet, högt driv och goda kommunikationsfärdigheter. Vi ser gärna att du också trivs bra i arbete med många och varierade kontaktytor och att du kan anpassa din kommunikation väl till din motpart.

Om Nytida

Nytida är en del av Ambea, Nordens ledande omsorgsföretag. Inom koncernen finns boende, stöd, utbildning och bemanning inom vård och omsorg i Sverige, Danmark och Norge. Nytida erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 450 verksamheter runt om i Sverige. Vår vision lyder ”Vi gör världen lite bättre, en människa i taget”. I vår vision fokuserar vi på den enskilda människan. Vårt mål och ambition är att varje enskild person i våra verksamheter ska bemötas med respekt och leva ett så gott liv som möjligt.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Patrik Sundelin (patrik.sundelin@gazella.se) eller Petter Söderblom (petter.soderblom@gazella.se) som är ansvariga rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

pasu