Treasury Manager till flygtransports koncern

gazella

Vi rekryterar nu en Treasury Manager till en koncern inom flygtransport, till kontoret i Stockholm, norrort. I denna roll kommer ditt huvudsakliga arbete innebära ansvarar för att effektivt planera och prognostisera bolagets kontantbehov samt stödja verksamhetens strategi- och verksamhetsplan. Du rapporterar till den nordiska finanschefen och kommer ha ett nära samarbete med de operativa teamen i Sverige, Norge och Finland. Detta är en roll där du ges stort mandat och förtroende. Arbetsplatsen erbjuder hybridkontor (möjlighet att arbeta delvis på plats och delvis på distans) och det ingår resor till Tromsö i tjänsten, där det norska huvudkontoret ligger.

Din utmaning

I rollen som Tresury Manager kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Prognostis- och strategiarbete.
  • Daglig hantering av kassan, interna utlånings- och finansieringsförfrågningar, valutaexponeringar samt bankkontakt.
  • Forecast, cashflowanalys och rapportering, avvikelseanalys, budget och hedging.
  • Skulder, månadsbokslut, räntor och inter-company.
  • Öppning och stängning av bankkonto.

 

Erfarenhet

Till denna roll söker vi dig som har flera års erfarenhet av att arbeta inom Treasury. Krav på en speciell utbildning finns inte men du har god förståelse för aktuella Treasury-tekniker och metoder samt mångårig erfarenhet av redovisning eller finansförvaltning. Dessutom kan du kommunicera obehindrat på svenska och/eller norska samt engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som trivs med att arbeta på ett lösningsfokuserat och teamorienterat sätt. Du har en ”can do-attityd” och arbetar väl både självständigt och som en del av ett team. Du har god förmåga att leverera ett bra resultat och har ett proaktivt arbetssätt. Därutöver arbetar du agilt och har en pragmatisk hållning. Du har erfarenhet av att arbeta i kompelxa matrisorganisationer och har utmärkt kommunikationsförmåga, såväl internt som externt. Du vågar göra din röst hörd och är inte rädd för att fatta beslut.

Om bolaget

Kunden är ett internationellt flyg-, försvars- och säkerhetsföretag, som har en världsledande marinverksamhet och tillhandahåller viktiga tjänster i Storbritannien, Frankrike, Kanada, Sverige, Norge, Finland, Australien och Sydafrika. Bolagets främsta syfte är att skapa en trygg och säker värld. Respekterande, Inkluderande och Stöttade är bolagets värdeord, som man dagligen arbetar efter.

Ansökan

Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Pauline (pauline.mann@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Pauline Mann