Transaktionscontroller till Areim

areim

Gazella rekryterar nu en Transaktionscontroller till Areim – en nordisk fastighetsägare och fondförvaltare med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och London. I rollen som Transaktionscontroller kommer du att stötta investeringsteamet vid transaktioner (köp och försäljningar) i alla marknader som Areim gör fastighetsinvesteringar i. Du kommer att fungera som en länk mellan investerings- och ekonomiteamen och delta i finansieringsprocessen tillsammans med transaktionsteam, Fund Controllers och CFO, som även är den du kommer att rapportera till. Kontoret är beläget på Regeringsgatan 30-32 i ljusa vackra lokaler med fantastisk utsikt.

Vi arbetar löpande med urval och kommer att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Vi ber dig därför, vid intresse, att skicka in din ansökan redan idag!

Vad Areim erbjuder dig

Areim erbjuder en företagskultur som kännetecknas av entreprenörsanda, engagemang och affärsdriv där du får arbeta med kunniga och duktiga kollegor. Jämställdhet är en självklarhet och deras medarbetare och chefer består av lika många kvinnor som män. Organisationen är platt och sammansvetsad med snabba beslutsvägar. Du erbjuds en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter i takt med bolagets utveckling.

Din utmaning

I rollen som Transaktionscontroller på Areim kommer dina arbetsuppgifter vara:

  • Ansvar för due diligence avseende skatt, moms och bolag.
  • Ansvar för att upprätta och/eller granska pro forma- och överlåtelsebalansräkningar samt köpeskillingsberäkningar.
  • Genomgång av överlåtelse- och finansieringsavtal med ansvar för de delar som berör ekonomi och ekonomiteamet.
  • Bidra i frågor kring förvärvs-, ägar- och försäljningsstruktur.
  • Delta i planering av likvidflöden och genomförande av betalningar.
  • Ansvar för förberedelser/överlämning av dokument och information till ekonomiteamet inför och efter genomförd transaktion.
  • Ansvara för att ta fram, koordinera och leverera underlag till banken kopplat till finansiering av transaktionen, bland annat pro formor, internreverser, funds flow m.m.
  • Ansvar för strukturfrågor för att möjliggöra effektiv finansiering.

Erfarenhet

Vi söker dig med en civilekonomexamen eller motsvarande akademisk examen. Du har minst fem års erfarenhet av att ha jobbat på fastighetsbolag och/eller fastighetsfond alternativt fastighets/transaktionserfarenhet från revisionsbyrå.

Vidare har du deltagit i ett flertal transaktioner av större och mindre art och har arbetat med bland annat redovisning, skatt och moms och rapportering inom fastighetsbranschen. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du är en affärsmässig, driven och positiv person som är noggrann och mån om att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du har hög integritet och kan prioritera ditt arbete. För att trivas i rollen tror vi även att du är förändringsbenägen och flexibel inför ändrade omständigheter och ser, förstår och har förmågan att väga/värdera olika intressen och risker i transaktionerna du arbetar med.

Om Areim​​​

Vi är en oberoende nordisk fastighetsägare och fondförvaltare med kontor i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors, Oslo och London. Det som gör oss unika är att vi ser möjligheter i komplexa affärer. Vår vision är att investera i nya former av utveckling, för ett hållbart samhälle, bortom det förväntade. Vårt mål är att skapa bestående värden för våra intressenter genom att balansera goda ekonomiska resultat med hållbar samhällsutveckling och omsorg för människor. Och att ha kul på vägen.

Areim består idag av ett 90-tal medarbetare och har huvudkontor i Stockholm. Läs mer på areim.se.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Areim med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast (lovisa.fast@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Lovisa Fast Gazella