Teamleader Financial Control till Foodora

Gazella rekryterar nu en Teamleader för Financial Control till foodora, med placering på huvudkontoret i Stockholm. Till den här tjänsten söker vi en erfaren och driven ekonom som vill anta en större utmaning med ansvar över redovisningsfunktionen och dess medarbetare. Du kommer arbeta med att säkerställa redovisningsprocesser samt ta ditt team framåt på en arbetsplats som aldrig står still! Som Teamleader kommer du ha en central roll i finansorganisationen, ingå i ledningsgruppen för finance samt samarbeta tätt med bolagets Head of Accounting, Finance Director samt Business Controllers och du rapporterar direkt till Head of Accounting. I denna roll kommer du också få arbeta med många kontaktytor, både externa kontakter och inom foodora, huvudkontoret i Tyskland och andra intressenter inom Delivery Hero koncernen. Att vara proaktiv och lösningsorienterad är nyckeln till framgång i den här rollen!

Foodora är ett snabbt växande företag och erbjuder en arbetsplats där du får möjlighet att vara med och påverka. Hos foodora får du möjlighet att utvecklas i ett globalt företag – både personligt och professionellt. De erbjuder också flera förmåner samt är en arbetsplats med rolig och fartfylld miljö med en rad olika regelbundna aktiviteter!

Är det här din nästa utmaning? Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför vid intresse att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Fullt ansvar för foodoras redovisning och säkerställa redovisningsprocesser.
  • Leda bokslutsprocessen inklusive månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Ansvar för årsredovisning och ha god kunskap kring relevanta redovisningsprinciper såsom K3 och IFRS.
  • Säkerställa och förbättra intern kontroll.
  • Ansvar för den löpande kontakten med myndigheter och banker.
  • Ansvar för den löpande kontakten med revisorer samt leda revisionsarbetet.
  • Intern och extern rapportering.
  • Fullt personalansvar över en grupp ekonomer.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen i ekonomi samt minst 5 års arbetslivserfarenhet av kvalificerad redovisning. Med fördel har du även i tidigare roller framgångsrikt coachat eller arbetslett andra. Du har goda redovisningskunskaper, upprättar bokslut och årsredovisning självständigt samt håller dig uppdaterad kring relevanta redovisningsprinciper, i detta fall IFRS och i synnerhet IFRS16. Du har erfarenhet av att arbeta i föränderliga miljöer i en internationell organisation för att snabbt kunna agera på olika utmaningar som uppstår i tillväxtsresa. Koncernspråket är engelska och vi ser därför att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation. Erfarenhet av SAP samt goda excelkunskaper är ett krav. Har du erfarenhet från e-handelsbolag är det starkt meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen har du ett lösningsorienterat och proaktivt förhållningssätt. Du är ansvarstagande och strävar alltid efter goda resultat, du har ett strategiskt förhållningssätt och god prioriteringsförmåga. Du är en teamplayer och en naturlig ledare. Du drivs av att coacha, utveckla och leda dina kollegor. Vidare är du noggrann och strukturerad i ditt arbete och kan hantera arbete med deadlines på ett välplanerat sätt. Du är en god kommunikatör och bidrar med positiv energi!

Hej från Foodora – varför ska du jobba hos oss?

Vi på foodora är ett gäng matälskare som drivs av att skapa framtidens leveranstjänst där ödmjukhet, innovation och teamwork står i fokus. Vi bryter just nu ny mark för vad en leveranstjänst faktiskt är och uppfattas, därför är högt tempo och flexibilitet vardagsmat för oss – varje dag är (på riktigt) inte den andra lik! Vi på foodora är människor från olika bakgrunder, med olika erfarenheter i bagaget och med skilda synsätt och idéer. Det här ser vi som självklarheter, då vi helt och fullt tror att mångfald bygger grunden till vår kultur och framgång. Vi är stolta över att kunna vara en arbetsgivare för människor från alla världens hörn och samtidigt utmärka oss som ett av de snabbast växande bolagen inom LMD*!

För oss är det också viktigt att snabb tillväxt och framgång inte sker på bekostnad av vårt hållbarhetsarbete. Sedan januari 2020 är vi koldioxidneutrala, inte bara i Sverige utan i hela vår europeiska verksamhet, och våra mål inför framtiden är högt satta för att bli ledande för hållbarhet inom branschen. Allt från att använda fler elfordon i våra leveranser till att lyfta fler miljömässiga alternativ på vår plattform – vi vill stå för en grön framtid! Vill du vara med?

*LMD står för Last Mile Delivery. Den här, och många andra nördiga förkortningar, får du lära dig när du börjat hos oss.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV! I den här rekryteringen samarbetar Foodora med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: julia.franzen@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: