Systemförvaltare till Första AP-fonden

Systemförvaltare till Första AP-fonden

Gazella rekryterar nu en systemförvaltare av Simcorp Dimension till Första AP-fonden. Som systemförvaltare ingår du i en grupp inom enheten Middle Office och Risk bestående av ca 8 personer, varav du och två kollegor utgör gruppen systemförvaltning Simcorp Dimension. Din arbetsinsats kommer att fördelas mellan förvaltning och utveckling.

Hos Första AP-fonden arbetar du i en professionell miljö med stark teamkänsla, kompetenta kollegor och goda utvecklingsmöjligheter. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Ansvarig för fondens finansiella huvudsystem SimCorp Dimension.
  • Bidra med system-expertis för SimCorp Dimension mot övriga användare.
  • Ansvara för utveckling av systemet, samt utbilda användare.
  • Arbeta löpande med dagliga uppgifter avseende systemförvaltning och utveckling.

Erfarenhet

Du har en akademisk examen alt. annan adekvat utbildning med minst 2 års erfarenhet av systemförvaltning och utveckling av Simcorp Dimension. Du är van vid att arbeta brett inom systemet och drivs av nya utmaningar. Vidare har du en god kunskap om finansiella instrument och deras struktur. Det är meriterande om du har erfarenhet inom integrationshantering, t ex Data Extractor, Data Format Setups, Message Queues och Bloomberg Data License. Du behärskar både svenska och engelska flytande, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper

Som person är du prestigelös, har ett stort driv och en vilja att ständigt utvecklas. Du agerar på eget initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du förstår och analyserar komplexa frågor och problem snabbt, gör förnuftiga och rationella bedömningar.

Första AP-fonden

Första AP-fonden är en av buffertfonderna i det allmänna pensionssystemet och förvaltade vid årsskiftet 2018 ett kapital på 324 miljarder kronor. Första AP-fondens uppdrag är att, med väl avvägda finansiella risker, uppnå högsta möjliga avkastning på fondens tillgångar och därmed långsiktigt bidra till en hög och förutsägbar ålderspension för nuvarande och framtida pensionärer. Fonden har en global inriktning med placeringar i aktier, obligationer, alternativa tillgångar, räntor och valutor. Tillgångarna förvaltas såväl internt som genom externa förvaltare.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Jesper Ideberg.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: