Strategisk Head of Group Accounting till internationellt tjänstebolag

Strategisk Head of Group Accounting till internationellt tjänstebolag

Gazella rekryterar nu en strategisk och strukturerad person till tjänsten som Head of Group Accounting till ett internationellt tjänsteföretag. Till denna roll söker vi dig som är självgående, kommunikativ och har en stark samarbetsförmåga. I tjänsten kommer du att vara drivande i utvecklingsprojekt för att strukturera upp samt ansvara för de mer komplexa delarna i koncernredovisningen. Du arbetar tätt med controllerteamet som består av Business Controllers och Financial Controllers på huvudkontoret i centrala Stockholm. I denna tjänst kommer du att ha många kontaktytor där du arbetar mot koncernens teamleaders, dotterbolagens redovisningsbyråer och bolagets revisorer. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning

  • Ansvara för bolagets koncernredovisning med direkt personalansvar för två medarbetare.
  • Agera projektägare samt styra projekt inom koncernredovisningen.
  • Arbeta med strategi, affärsutveckling och business case som rör bolagets koncernredovisning och koncernrapportering.
  • Utveckla samt sätta upp rapporteringsrutiner och hantera bolagets transfer pricing.
  • Säkerställa att lagar och regler efterföljs i koncernredovisningen samt stötta teamets medarbetare i de mer komplexa delarna i koncernredovisningen.
  • Utföra månadsvisa rapporter till ledningsgruppen samt sammanställa årsredovisningen för koncernen.
  • Sköta kontakten med revisor och planera samt granska revisionen.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen inom företagsekonomi eller motsvarande. Du har cirka 5-10 års erfarenhet av relevant ekonomiarbete och koncernredovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en ledarskapsroll samt att du tidigare har arbetat med att sätta upp och förbättra processer och rutiner, men även drivit utvecklingsprojekt. Vidare ser vi gärna att du tidigare har arbetat i en internationell koncern, samt att du trivs i en kommunikativ roll med flera kontaktytor. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation. Behärskar du ytterligare språk är det meriterande. Vidare ser vi att du är en van användare av Excel och om du har tidigare erfarenhet av systemet Navision är det meriterande.

Personliga egenskaper

I denna tjänst lägger vi en stor vikt vid din strategiska förmåga och att du är driven som person, då du kommer att vara styrande i projekt. Vi tror att du har ett strukturerat arbetssätt och är pedagogisk samt lösningsorienterad. Du har en prestigelös inställning samt en god förmåga att kommunicera och lära ut till andra. Vi ser också att du har en god samarbetsförmåga men att du samtidigt kan arbeta självständigt.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök redan idag via knappen nedan. Ansvariga kontaktpersoner är Katarina Milenkovic – 076 176 01 06 och Rebecca Benholm – 076 176 01 08.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.