Senior Redovisningsekonom till Stillfront

Gazella rekryterar nu en Senior Redovisningsekonom till Stillfront, med huvudkontor i centrala Stockholm. Koncernen är en internationell aktör med huvudmarknader i USA, Mellanöstern, Nordafrika och Europa, som är börsnoterat på Stockholmsbörsen. Bolaget satsar stort på tillväxt, både organiskt samt genom förvärv och letar nu efter nästa medarbetare till moderbolagets ekonomifunktion som vill följa med på deras tillväxtresa.

Som Senior Redovisningsekonom på Stillfront kommer du främst att vara ansvarig för att utföra den löpande bokföringen, månadsavstämningar samt rapportera i koncernredovisningssystem. Stillfront är just nu på en förändringsresa där de insourcar moderbolagets redovisning och denna roll är därför ny för företaget, vilket innebär en spännande roll med stora möjligheter till att vara med och påverka utformningen av redovisningsfunktionen.

Din utmaning:

  • Löpande redovisning i moderbolaget samt två mindre bolag inom koncernen
  • In- och utbetalningar
  • Manuella betalningar samt betalningar via bankfil
  • Moms- och skattehantering
  • Avstämningar
  • Rapportering i koncernredovisningssystem.
  • Bokslutsarbete
  • Vara delaktig i årsredovisning
  • Identifiera samt utföra diverse ad hoc-projekt för att utveckla processer, rutiner och arbetssätt
  • Redovisning av finansiella transaktioner som t ex lån i utländsk valuta och derivat samt transaktioner avseende interna mellanhavanden

Bakgrund

För denna tjänst söker vi dig med en akademisk eftergymnasial utbildning inom ekonomi, med minst 4 års tidigare erfarenhet av arbete som redovisningsekonom, där du arbetat självgående med redovisning från ax till limpa. Du har tidigare arbetat i en bred roll där du haft bolagsansvar, gärna i en internationell koncern. Vidare har du mycket god systemvana och är flytande i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För den här rollen söker vi en driven och självgående person som trivs i en ansvarsfull roll. Du uppskattar att ingå i ett team och är en god lagspelare. Du har en prestigelös inställning och jobbar gärna både högt och lågt. Utöver detta ser vi gärna att du är strukturerad och noggrann och har ett öga för detaljer samt att är van att arbeta under tidspress.

Om Stillfront

Stillfront Group är ett svenskt bolag inom spelutveckling med fokus på free-to-play-segmentet. Bolaget har en diversifierad spelportfölj och specialiserar sig på spel med långa livscykler och lojala användare. Stillfront Group består av spelstudios verksamma i olika länder och bolagets huvudmarknader är Europa, USA och MENA. Exempel på spelstudios som bolaget äger inkluderar Goodgame Studios, Kixeye och Storm8. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm. Läs mer om Stillfront på deras hemsida: stillfront.com

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök! Vi kommer intervjua kandidater löpande och ber dig därför skicka in ditt CV så fort som möjligt. I den här rekryteringen samarbetar Stillfront med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Jennifer Holmgren som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: jennifer.holmgren@gazella.se

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: