Senior Redovisningsekonom till bolag inom Life Science

gazella

Gazella rekryterar nu en Senior Redovisningsekonom till internationell kund, med verksamhet inom läkemedelsindustrin. Kunden är en känd aktör, med ett starkt varumärke. I denna roll blir du en del av bolagets ekonomiavdelning som idag består av tio medarbetare och du rapporterar direkt till Head of Accountant. Rollen är bred och du erbjuds en möjlighet att jobba på en arbetsplats som genomsyras av energi, framåtanda och genomarbetade arbetsprocesser. Bolaget är mycket internationellt och du kommer ha kontakt med flera olika länder, i ett företag där medarbetaren ses som bolagets största tillgång och man ges mycket eget ansvar.

Din utmaning

I rollen som Senior Redovisningsekonom kommer du ha en bred och omväxlande roll där du får helhetsansvar över tre av de svenska legala enheterna. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:

  • Upprättande av månads- och årsbokslut samt årsredovisning.
  • Löpande redovisning, avstämning och bokning av balansposter vid bokslut.
  • Kontoavstämningar, avskrivningar, internfakturering och avstämning.
  • Övergripande ansvar för Leverantörsreskontra.
  • Aktivt arbeta för att se effektiviseringsmöjligheter.
  • Arbetsgivar-och momsdeklaration.
  • Deklarationer och rapportering till Skatteverket och myndigheter.
  • Säkerställa att bolaget följer gällande regelverken K3 och IFRS.
  • Bokning av löner.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en akademisk examen eller motsvarande. Du har en gedigen bakgrund inom redovisning, har arbetat i internationella bolag och har goda kunskap inom K3 och IFRS. Du är en van Excel-användare samt har med fördel även arbetat med Jeeves. Om du har ett intresse för systemförbättringar, ses det meriterande.

Personliga egenskaper

För att lyckas i denna roll tror vi att du är en driven och kommunikativ person, som gillar att arbeta i en föränderlig miljö. Genom en positiv och prestigelös attityd förmedlar du gärna din kunskap till dina kollegor. Du har ett pragmatiskt arbetssätt, är bra på att prioritera och har god förmåga att leda dig själv. Dessutom är du noggrann, lösningsfokuserad samt har förmåga att kommunicera dina åsikter på ett tydligt och trevligt sätt.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV på Gazellas hemsida via ansök-knappen!  Har du frågor är du välkommen att kontakta Pauline Mann (pauline.mann@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Skicka in ansökan” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

Pauline Mann