Senior Business Controller till noterat bolag

gazella

Gazella rekryterar nu en kvalificerad och erfaren Business Controller till en noterad större koncern inom marknad & kommunikation, med huvudkontor i Stockholm. Som Senior Business Controller arbetar du i en koncernövergripande roll med frågor som rör ekonomi och detaljerad lönsamhetsuppföljning. Du agerar bollplank kring finansiella frågor och driver arbetet med processutveckling för rapportering och prognos samt komplexa analyser kopplat till bolagets försäljning. Du kommer ha en betydande roll i organisationen och ha stort inflytande i organisationens fortsatta utveckling.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Analysera och följa upp verksamheten på koncern- och affärsområdesnivå
  • Ansvara för budget- och prognosprocesser
  • Etablera effektiva processer för den finansiella rapporteringen
  • Ytterst ansvara för moderna, relevanta och strukturerade rapporter till ledning och styrelse med fokus på olika delar av verksamheten
  • Analys och uppföljning av resultat och KPI:er
  • Driva och ansvara för det finansiella och ekonomiska kopplat till nya business case
  • Analyser av komplex försäljningsdata samt andra ad-hoc analyser
  • Driva förbättringsprojekt för att automatisera och effektivisera bolagets processer

Erfarenhet

Vi söker dig med akademisk utbildning i ekonomi som arbetat som Business Controller i 5-10 år. Vi ser helst att du jobbat i större koncerner eller börsnoterade bolag tidigare och trivs i en dynamisk och snabbrörlig miljö samt är van vid förändringsarbete och att jobba mot givna deadlines. Du har tidigare jobbat i roller med breda kontaktytor där du initierar dialogen och driver förändringsinitiativ framåt. Du har erfarenhet av modellering och prognos inom t. ex försäljning, är van att analysera finansiell och operativ data samt har avancerade kunskaper i BI verktyg och Excel. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen har du ett proaktivt och pragmatiskt förhållningssätt och trivs med att ta ett stort ansvar för din roll. I ditt arbete är du analytisk, resultat- och målfokuserad. Du har förmågan att utifrån stora datamängder bidra med nya insikter för att utveckla organisationen och strävar alltid efter att förbättra dina egna och teamets leveranser. Vidare är du en kommunikativ lagspelare som sprider positiv energi omkring dig och vill bidra till ett bra samarbetsklimat.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV för tjänsten! Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: julia.franzen@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: