Senior Business Controller till kund inom Consumer Goods

Senior Business Controller till kund inom Consumer Goods

Gazella rekryterar nu en initiativtagande och affärsnära Senior Business Controller till vårt kundföretag i norra Stockholm. Bolaget erbjuder en spännande verksamhet som kombinerar produkt och tjänsteutbud. Som Senior Business Controller leder du förändringsarbetet av controlling-funktionens arbetssätt och är en aktiv Business Partner till såväl affärsområdeschefer som CFO. Du kommer i denna roll fokusera på att utveckla affären genom att identifiera och initiera olika lönsamhetsprojekt samt etablera ny managementrapportering och affärsuppföljning. Du rapporterar direkt till CFO samtidigt som samarbetet med affärsområdescheferna sker tätt och du kommer regelbundet att besöka bolagets olika affärsenheter. Till denna roll söker vi dig som har erfarenhet som Managementkonsult i kombination med Business Controlling och har en vana av att leda omfattande förändringsarbete. Placeringen för denna roll är i Stockholm. Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV snarast.

Din utmaning

  • Leda utvecklingen av Controlling-funktionens roll och arbete i organisationen.
  • Ansvara för att driva, planera samt rapportera budget och prognos till ledningsgruppen.
  • Genomföra diverse analyser samt resultat- och KPI-uppföljning per avdelning, både månadsvis och ad-hoc.
  • Driva utvecklingen av bolagets processer för lönsamhetsuppföljning och affärsanalys.
  • Ta fram samt utveckla business case för nya affärsinitiativ och scenarioanalys av nuvarande affärer.
  • Ad-hoc analyser till VD och CFO samt till övriga medlemmar av bolagets ledningsgrupp.
  • Ansvarig för att driva uppföljningen av strategiplan tillsammans med CFO samt för sammanställning av strategimaterial.

Erfarenhet

Till denna tjänst söker vi dig med en akademisk examen inom ekonomi med 5-10 års erfarenhet av arbete som managementkonsult och business controlling. Med fördel har du god vana av att driva större förändringsprojekt och identifiera såväl svagheter som styrkor i befintlig affär. Du har ett stort affärsintresse och utmanar gärna affärsområdeschefer för att gemensamt ta fram nya affärsinitiativ. Du har goda kunskaper i Excel och är flytande i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du analytisk, driven och kommunikativ. Du trivs i att arbeta i en roll med många kontaktytor där du fungerar som ett stöd till kollegor med ekonomisk kunskap i operativt analysarbete. Du är pedagogisk i ditt sätt att vara och är mån om dina kollegors förståelse för bolagets ekonomi. Du drivs av att jobba nära affären och är affärsorienterad. Vidare är du lösningsorienterad, ansvarsfull och har en förmåga att leverera hög kvalitet inom utsatt tidsram.

Gazella

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Gustav Krieger.

 

#LI-DIN

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig: