Redovisningsspecialist / Senior Redovisningsekonom till miljardkoncern

gazella

Gazella rekryterar nu en Redovisningsspecialist för kunds räkning till miljardkoncern som är en internationell aktör med huvudmarknader i USA, Mellanöstern, Nordafrika och Europa samt är noterade på First North Premier. Bolaget satsar stort på tillväxt, både organiskt samt genom förvärv och letar nu efter ett tillskott till moderbolagets ekonomifunktion som vill följa med på deras tillväxtresa.

I rollen som Redovisningsspecialist kommer du att vara delaktig i ansvaret för koncernens mer komplexa redovisningsarbete och stötta resten av avdelningen i arbetet för ökad och säkrad kvalitet. Du kommer få vara en del av en fartfylld miljö där du behöver vara beredd på att kastas fram och tillbaka mellan olika uppgifter samtidigt som du håller ihop helheten.

Din utmaning

  • Arbeta med kvalificerad legal redovisning.
  • Granska och förbättra inrapporteringsarbetet från dotterbolagen.
  • Implementera IFRS-reglementet i redovisningsarbetet samt instruera kring dessa frågor för resten av organisationen.
  • Arbeta med komplicerade skattefrågor och valutaavräkning samt frågor kring förvärv.
  • Granska dotterbolagens bokslutsarbete samt upprätta årsredovisningar.
  • Sätta upp strukturer och rutiner, skapa mallar och dokumentation.
  • Vara delaktig i systemimplementering.

Erfarenhet

Vi söker en person med civilekonomexamen eller motsvarande utbildning samt minst 5 års erfarenhet av komplexa redovisningsfrågor. Mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska, i såväl tal som i skrift. Avancerade kunskaper i Excel och IFRS samt erfarenhet och intresse för skattefrågor. Erfarenhet av Big 5 eller likvärdig revisionsbakgrund är meriterande.

Personliga egenskaper

Vi letar efter dig som är lösningsorienterad, analytisk, detaljfokuserad och som även har förmågan att lyfta blicken och tänka utanför boxen. Du drivs av att skapa resultat och av att effektivisera samt förbättra. Du är orädd när det kommer till nya utmaningar och kan hantera många bollar i luften då rollen kommer inkludera mycket ad-hoc uppgifter. Du har ett systemintresse i grunden och gillar att gräva efter nya lösningar på både gamla och nya problem.

Om företaget

Företaget erbjuder en internationell arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas inom rollen samt stora möjligheter till att påverka arbetsstrukturen på flera fronter. Bolaget är verksamma inom branschen för utveckling av strategispel.

Ansökan

Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta David Ling som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på mail: david.ling@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!

Vi använder ditt CV för att hitta relevanta jobb för din profil. Genom att gå vidare i processen nedan och trycka på knappen ”Ladda upp CV och sök tjänsten” godkänner du att vi samlar in och lagrar dina personuppgifter.

Har du frågor om tjänsten? Tveka inte att kontakta mig:

David Ling Gazella